Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Британії визнали, що не можуть допустити поразки України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії визнали, що не можуть допустити поразки України

Міністр оборони Великобританії Грант Шаппс "на пальцях" пояснив, чому постачання зброї Україні не мають нічого спільного з благодійністю

25 грудня 2023, 08:17
Поділіться публікацією:

Світ "лунатично" наближається до автократичної доби, і в таких умовах Захід "не може дозволити собі" програти війну в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю The Sunday Times заявив міністр оборони Великобританії Грант Шаппс.

У Британії визнали, що не можуть допустити поразки України

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс. Фото: із відкритих джерел

Глава Міноборони Британії висловив стурбованість "втомою" від підтримки України, що спостерігається з обох боків Атлантики, а також подіями на Близькому Сході.

"Нам загрожує небезпека лунатично увійти в епоху, коли ми дозволимо диктаторським автократам здобути гору, і це неймовірно небезпечно. Майже немає ціни, яку ми не повинні були б заплатити сьогодні, щоб цього не сталося завтра", — попереджає Шаппс.

Міністр Шаппс стверджує, що видатків на оборону на Заході, зокрема у Великій Британії, недостатньо, щоб відбити загрозу відродження Росії.

На його думку, настав час усвідомити, що копійчані оборонні бюджети останніх десятиліть тепер неможливі – фінансування оборони потрібно різко збільшувати.

При цьому Шаппс переконаний, що військова підтримка України є життєво необхідною частиною оборонної стратегії Заходу.

"Ми повинні чітко ставитися до цього питання. Надання підтримки Україні – це не якась благодійність. Я знаю, що це часто називають даруванням… але насправді це в наших власних інтересах", — наголосив міністр.

На його переконання, якщо Захід дозволить Путіну виграти цю війну, тоді наслідки будуть "неймовірно важкими" не лише для Європи, а й для решти світу.

"Ми знаємо, що відбувається, коли диктатори марширують Європою. Ми знаємо, що відбувається, коли інші дивляться на слабкість або на те, що вони вважають слабкістю. Тому ми буквально не можемо дозволити собі не виграти цю війну", — каже Шаппс.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що відбувається на дипломатичному та військовому фронтах: до чого готуватись Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини