Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Британії повідомили, чи використовує Україна далекобійні ракети Storm Shadow
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії повідомили, чи використовує Україна далекобійні ракети Storm Shadow

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розповів, чи Україна вже використовує ракети Storm Shadow

18 травня 2023, 18:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представники заходу 11 травня повідомили, що ракети з дальнім радіусом ураження будуть надані Україні. Тепер міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що ракети Storm Shadow використовуються в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

У Британії повідомили, чи використовує Україна далекобійні ракети Storm Shadow

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес. Фото з відкритих джерел

Британські посадовці, коли озвучили можливість передачі Україні далекобійних ракет Storm Shadow зауважили, що вони мають бути використані лише на території України. Однак наголосили, що Крим і тимчасово окуповані території на сході та півдні є українськими землями.

Тепер міністр оборони Великої Британії Бен Воллес не тільки підтвердив, що Storm Shadow прибули в Україну, а й вже виконують свою місію.

"Все, що я можу сказати, це те, що я розумію, що вони використовуються з моменту, коли ми оголосили про їх відправку в Україну, але я не збираюся вдаватися в додаткові подробиці", — сказав Воллес журналістам.

Ракети Storm Shadow — це зброя спільного виробництва Франції та Британії, яка має можливість вражати ціль на відстані 250 км. Далекобійні ракети зазвичай запускають з повітря, тобто з допомогою винищувача.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль загрозливо відреагував на прибуття в Україну нової далекобійної зброї. Речник адміністрації президента РФ Дмитрій Пєсков вказав, що Кремль негативно ставиться до поставок ракет дальнього радіуса ураження та буде шукати "адекватну відповідь" на такі дії.

Також "Коментарі" писали, що після Британії ще один союзник натякнув на згоду надати далекобійні ракети Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини