Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Болгарії назвали причину, чому не приєдналися до плану ЄС щодо закупівлі боєприпасів для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Болгарії назвали причину, чому не приєдналися до плану ЄС щодо закупівлі боєприпасів для України

У Болгарії пояснили свою відмову передати Україні боєприпаси, відсутністю боєприпасів калібру 155 міліметрів

29 березня 2023, 11:55
Поділіться публікацією:

Болгарська влада підтвердила, що не братиме участі в плані Європейського Союзу щодо спільних закупівель та постачання боєприпасів Україні. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише "Europe press". 

У Болгарії назвали причину, чому не приєдналися до плану ЄС щодо закупівлі боєприпасів для України

Боєприпаси. Фото: з відкритих джерел

Міністр оборони Болгарії Дімітар Стоянов заявив, що Софія не братиме участі у плані спільних закупівель, узгодженому рядом країн-членів ЄС з метою постачання Україні боєприпасів калібру 155 міліметрів. Головна причина такого рішення у тому, що болгарська армія не має таких снарядів та не використовує їх. 

"Цей мільйон боєприпасів має надійти з якихось запасів. У нас у болгарській армії таких боєприпасів немає, тому немає жодних можливостей, що вони будуть надані Україні з тієї простої причини, що ми не маємо такого калібру", — заявив Стоянов.

Зазначимо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Софія може передати Києву негласну велику кількість боєприпасів, відправивши їх в Україну через посередників.                                                                                           

Читайте також на порталі "Коментарі" — ядерна зброя в Білорусі: про що говорить реакція Мінська — чому шантаж Путіна не спрацював.

Також видання "Коментарі" повідомляло – власник ПВК "Вагнер", так званий "кухар Путіна" Євген Пригожин може використати свій вплив на медіаландшафт у Росії, щоб уявити себе як претендента на президентських виборах у 2024 році. Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW). Експерти проаналізували ці припущення спеціально для видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.europapress.es/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини