Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Bloomberg оцінили, що станеться, якщо США відмовляться від підтримки України у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Bloomberg оцінили, що станеться, якщо США відмовляться від підтримки України у війні

У Bloomberg вважають, що війна може обернутися невдачею для всього демократичного світу

18 січня 2024, 13:40
Поділіться публікацією:

Якщо США зрештою відмовляться від підтримки України у розв'язаній путінським режимом війні, вона може програти, і ця поразка матиме глобальні наслідки, продемонструвавши, що демократіям не вистачає витривалості для запобігання експансіоністській автократії. Як передає портал "Коментарі", про це пише в колонці для "Bloomberg" заслужений професор Школи перспективних міжнародних досліджень Університету Джонса Хопкінса імені Генрі Кісінджера Хел Брендс.

У Bloomberg оцінили, що станеться, якщо США відмовляться від підтримки України у війні

Україна - США. Фото: з відкритих джерел

"Якщо США та їхні союзники зможуть знайти в собі силу духу та готовність довести Україну до прийнятного результату — такого, який зробить її економічно життєздатною та обороноздатною у військовому відношенні — конфлікт може мати в основному конструктивний характер. Якщо вони не зможуть цього зробити, війна, яка колись здавалася порятунком глобального порядку, що перебуває під загрозою, може просто прискорити його ерозію", — зазначив експерт.

Брендс констатував, що станом на початок 2024 року сили Путіна зміцнилися, перспективи України невизначені, і війна може обернутися невдачею для всього демократичного світу.

Аналітик наголошує, західні санкції більше не виглядають як чудо-зброя. Російська економіка скоротилася лише на 2,2% у 2022 році та відновила зростання у 2023 році. Російську торгівлю було перенаправлено до Азії. Великий плюс для Росії те, що фінансові, технологічні та торговельні відносини з Китаєм процвітають. Геополітично двоїсті держави, що коливаються, такі як Туреччина і Об'єднані Арабські Емірати, допомагають Москві пом'якшити свою економічну ізоляцію. Звісно, ціна конфлікту посилила економічний дисбаланс у Росії. Але в найближчому майбутньому немає жодної перспективи розвалу економіки чи військової машини, яку вона підтримує.

Читайте також на порталі "Коментарі" – блокування допомоги Україні: хто і з чим прорахувався у США і не лише.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини