Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Білому домі назвали стратегічний план Путіна, який тепер точно не досягти в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі назвали стратегічний план Путіна, який тепер точно не досягти в Україні

Глава Кремля хотів не лише захопити українські землі, а й стерти українську ідентичність

12 липня 2022, 08:02 comments1370
Поділіться публікацією:

У США вважають, що початковий путінський план уже провалився в Україні і досягти його Москві не вдасться. Президент РФ сподівався не лише захопити українські території, покінчивши з українською державністю, а й стерти українську ідентичність. Як передає портал "Коментарі", таку позицію Вашингтона під час брифінгу озвучив радник із нацбезпеки Джейк Салліван, пише Укрінформ.

У Білому домі назвали стратегічний план Путіна, який тепер точно не досягти в Україні

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Незважаючи на те, що спікери Кремля постійно заявляють, що цілі Путіна, поставлені перед початком так званої військової спецоперації в Україні, будуть виконані, вони вже провалені, впевнені в США.

Джейк Салліван зазначив, що невдачі супроводжували росіянам у їхній авантюрі. У результаті всі великі міста на більшій частині території України вистояли, і вони сьогодні контролюються українською владою – це той же Київ, Харків, Одеса. Росія продовжує спроби атакувати їх, але українські захисники за підтримки США, союзників НАТО та інших країн професійно дають відсіч окупантам.

У Вашингтоні визнали, що росіянам вдалося здобути незначний успіх на сході України, але, по-перше, за незначне просування їм довелося заплатити величезну ціну, втративши безліч сил, ресурсів та техніки, а по-друге, тиск від санкцій проти РФ лише посилюється. і від цього економка страждає.

Салліван також заявив, що Штати продовжать працювати з Києвом над стратегією, яка дозволить здобути успіх не лише на полі бою, а й за столом переговорів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Путіна знайшли виправдання удару по Тимчасовому Яру, де понад 20 убитих та безліч поранених.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини