Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Бєлгородській області РФ повторюється курська історія: почалося відселення мешканців низки сіл
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бєлгородській області РФ повторюється курська історія: почалося відселення мешканців низки сіл

Російська влада говорить про поранених у прикордонні

29 серпня 2024, 08:05 comments5571
Поділіться публікацією:

Оперативний штаб Бєлгородської області у Росії вирішив відселити мешканців кількох сіл. Губернатор В'ячеслав Гладков заявив про те, що у прикордонні "є багато поранених та загиблі". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини", яке цитує Гладкова.

У Бєлгородській області РФ повторюється курська історія: почалося відселення мешканців низки сіл

Бєлгородська область РФ. Фото: із відкритих джерел

"Прийняли рішення про відселення мешканців сіл Пороз (раніше Гладков визнавав, що до цього населеного пункту входили ЗСУ – ред.) та Дронівка Грайворонського округу, села Старий Хутір та хутори Павлівка Валуйського міського округу. Закрили в'їзд до села В'язове Краснояружського району. Встановлюємо блокпости, потрапити до цього населеного пункту можна буде лише за дозволом адміністрації…", — йдеться у повідомленні.

Окупанти визнають, що ситуація залишається напруженою: багато поранених, є загиблі. Йдеться про те, що російська влада зобов'язана вживати заходів для захисту населення.

Цікаво, що жодної згадки про військові дії в офіційних повідомленнях російської влади немає. Тобто Кремль до останнього намагається ізолювати решту росіян в інформаційному плані від того, що відбувається в Курській області і вже почало відбуватися в Бєлгородській.

Також, за словами Гладкова, школи, що знаходяться у 20-кілометровій зоні у прикордонних муніципалітетах області, працюватимуть дистанційно.

Напередодні урядовець заявив, що "ситуація на кордоні з Україною залишається складною, але контрольованою". Нібито військові РФ "проводять планові роботи".

Зазначається, що "через оперативну обстановку" в регіоні закрито для в'їзду 35 населених пунктів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ уповільнили поступ у Курській області: в Інституті вивчення війни розповіли, що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини