У Бельгії відповіли, чи планують передати Україні літаки F-16: скільки доведеться чекати

Зараз налагоджуватимуть ланцюжки поставок боєприпасів, запасних частин та технічного обладнання для винищувачів

Бельгія планує передати Україні літаки F-16 у 2025 році. Як передає портал "Коментарі", про це інформує Міністерство оборони України, розкривши результати зустрічі глави відомства Рустема Умерова та міністра оборони Бельгії Людовіна Дедондера.

"Бельгія підтверджує наміри передати Україні літаки F-16 у 2025 році", - наголошено в повідомленні.

Як зазначається, предметом обговорення була передача Україні винищувачів F-16 та підготовка пілотів, а також постачання необхідного обладнання.

За словами Умерова, зараз необхідно розпочати процес налагодження ланцюжків постачання боєприпасів, запасних частин та технічного обладнання для F-16.

Повідомляється, що сторони обговорили також можливість ухвалити представників бельгійського оборонно-промислового комплексу в Україні на початку наступного року.

У Міноборони наголошують, що загальний обсяг технічної допомоги від Королівства Бельгія для Сил оборони України становить понад 320 мільйонів євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у ЗСУ пояснили слова Столтенберга про F-16, які не забезпечать прориву України у війні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – для того, щоб не лише відбивати російську агресію та ефективно наступати українській армії зараз потрібні навіть не стільки західні літаки F-16, скільки велика кількість боєприпасів. Зокрема це стосується далекобійних ракет. Таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив Міністр оборони Естонії Ханно Певкур.