Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Байдена прокоментували дефіцит снарядів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена прокоментували дефіцит снарядів в Україні

Російські окупанти про брак снарядів знають і намагаються використати цю ситуацію на свою користь

8 лютого 2024, 07:08 comments4332
Поділіться публікацією:

На фоні проблем з допомогою США українські військові справді стикаються з дефіцитом снарядів. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

У Байдена прокоментували дефіцит снарядів в Україні

Снаряди. Фото: із відкритих джерел

Чиновник підкреслив, що деякі підрозділи Сил оборони України вже розподіляють боєприпаси під час бойових дій через ризик їхньої нестачі. За його словами, командири на полі бою "ухвалюють справді важкі рішення".

"Ми знаємо, що у деяких підрозділах вони дуже, дуже ретельно розподіляють свої боєприпаси, тому що починають хвилюватися, що вони закінчаться", – заявив Кірбі.

У свою чергу, російські окупанти про брак снарядів знають і намагаються використати цю ситуацію на свою користь.

"Ось чому вони продовжують атакувати безпілотниками та ракетами, щоб змусити українців використовувати засоби ППО, які, як вони знають, зараз не замінюються. Отже, це викликає деякі жорсткі рішення з боку командирів по всьому фронту – від сходу до півдня", – додав представник Білий будинок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація із виділенням США макрофінансової підтримки Україні, схоже, знову зайшла у глухий кут. Щойно Сенат (верхня палата парламенту) опублікував проєкт, нібито узгоджений і демократами, і республіканцями (що поєднує зовнішню допомогу з вирішенням міграційних проблем), як його почали критикувати. Причому критикувати і екс-президент США Дональд Трамп, і трампістське крило в Палаті представників (нижня палата парламенту). Дійшло до того, що республіканці в Сенаті, які днями мали підтримати узгоджений двопартійний варіант, почали вагатися. Експерти продовжують аналізувати для порталу "Коментарі" законопроєкт, що відбувається навколо так потрібного Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини