Головна Новини Суспільство Війна з Росією Турецький "мирний план" про заморожування війни написав Абрамович. Що на це вказує
commentss НОВИНИ Всі новини

Турецький "мирний план" про заморожування війни написав Абрамович. Що на це вказує

«Мирний план» Туреччини, напевно, написав Роман Абрамович, який брав участь у переговорах у Стамбулі, вважає політолог Володимир Фесенко. За його словами, він його просуває на Заході

12 квітня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

В опозиційному російському виданні "Нова газета — Європа" з посиланням на неназване джерело вказується, що Туреччина підготувала для України та РФ так званий "мирний план", який передбачає заморожування війни по лінії фронту. Також зазначається, що у 2040 році Україна під контролем міжнародних спостерігачів має визначити долю окупованих територій та провести там референдуми. Також до 2040 року Україна має залишатися позаблоковою державою. Втім, країні дозволять вступити до Європейського союзу. Крім того, США та РФ повинні взяти на себе зобов'язання за жодних умов не використовувати ядерну зброю.

Турецький "мирний план" про заморожування війни написав Абрамович. Що на це вказує

Роман Абрамович

Як вважає політолог Володимир Фесенко, насправді цей "мирний план" не писав президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Інакше він сам би його презентував або допустив би "злив" інформації в турецькі ЗМІ, які близькі до нього, а не російські. Тому, ймовірно, джерело видання має саме російське походження.

При цьому експерт звернув увагу на той факт, що російське видання наголошує, що текст документа на даний момент мають всі три сторони, тобто Туреччина, Росія та Україна. Проект ґрунтується на документах перших переговорів у Стамбулі, і частина формулювань травня 2022 року увійшла до нового тексту.

"Думаю, що у тих, хто добре знайомий з історією переговорного процесу у 2022 році, пазл уже склався. Єдине "джерело", яке ідеально вписується у всі наведені обставини – це Роман Абрамович. Швидше за все, саме він і є реальним автором цього плану, який він просуває і в Туреччині, і в Кремлі, і, можливо, в Україні, а ще й у США (оскільки Вашингтон теж має взяти на себе певні зобов'язання в рамках цього плану)"
, — написав у Фейсбуці Фесенко.

За його словами, цей "мирний план" точно приурочений до Глобального саміту світу, який має пройти у Швейцарії.

При цьому Фесенко вважає, що "турецький мирний план" не реалістично виконати, оскільки країна-агресор зараз готується до наступу та примусу України до своїх умов "миру", які передбачають не компромісні варіанти, а повну та категоричну заборону на можливість членства України у НАТО та таку демілітаризацію України, яка практично позбавить нас самостійної обороноздатності.

"В Україні, у свою чергу, напевно, скептично поставляться до теми референдумів на окупованих територіях. Всі ці "референдуми" — лише фіговий листок для прикриття, а потім і повної міжнародної легалізації анексії окупованих територій, що вже відбулася"
, — підкреслив політолог.

Втім, за його словами, на жаль, зараз умови складаються так, що саме Україна зацікавлена у заморожуванні війни, особливо у контексті знищення енергетики. За його словами, є два рецепти вирішення цієї проблеми, і всі вони не залежать від України. Перший – максимальне постачання систем ППО. Інший – західні країни попереджають РФ, що передадуть Києву далекобійну зброю, і вже Україна почне знищувати енергооб'єкти Росії. Щоправда, додав Фесенко, поки що незрозуміло, наскільки можна зараз втілити ці рецепти в життя.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що постпред РФ у Раді безпеки ООН Василь Небензя заявив , що Росія готова обговорювати лише беззастережну капітуляцію України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини