Туреччина поставить Україні нові САУ

Нові системи, які наразі підрозділи ЗС України, ще не використовували

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що Україна очікує на постачання турецьких гусеничних САУ T-155 Fırtına. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на турецьке видання Yenisafak.

"Очікується надходження нових систем, які зараз підрозділами ЗС України ще не використовувалися – таких як Archer, Fırtına", - заявив Олексій Громов.

Це перша публічна заява про можливість отримання ЗСУ турецької 155-мм артилерії.

Як основна зброя САУ T-155 Fırtına може використовувати всі типи боєприпасів для 155-мм гаубиць стандарту НАТО.

Fırtına, що має високу скорострільність, може зробити три постріли по цілям на відстані від 8 до 25 км за 15 секунд. Таким чином, вона одна може задовольнити вогневу потужність трьох гаубиць.

За допомогою машини для перевезення боєприпасів Poyraz завантаження 48 снарядів займає 20 хвилин. Дальність стрілянини залежить від артилерійського снаряда: M107 (HE) – 18 км, M549A1/RAP – 30 км, ERFB/Base Bleed – 40 км.

Самохідна артилерійська установка (САУ) — бойова машина, що є артилерійською зброєю, змонтована на саморушному (самохідному) шасі і призначена для стрільби з закритих позицій і безпосередньої вогневої підтримки танків і піхоти в бою. До самохідно-артилерійських установок слід відносити всі бойові броньовані самохідні машини зі ствольним артилерійським озброєнням, крім танків, БТР, БМД та БМП. Відмінність від бронетранспортерів і бойових машин піхоти полягає в тому, що на САУ немає десанту, але є потужне артилерійське озброєння. Відмінність від танка полягає в тому, що САУ - це саме повноцінне артилерійське знаряддя на самохідному шасі, тоді як танк озброюється спеціальною танковою гарматою.

Тим часом, рішення прийняте: США нададуть Україні нову зброю.

Лукашенко прокоментував можливість ядерного удару по Україні.

А в Мережі з'явилася інформація про смерть Лоліти.