Головна Новини Суспільство Війна з Росією Труп ООН посмикується і смердить: як Україна може використати це на свою користь
commentss НОВИНИ Всі новини

Труп ООН посмикується і смердить: як Україна може використати це на свою користь

ООН як організація уже давно вмерла, а не тільки після того, як Гутерріш поїхав в Росію на саміт БРІКС

сьогодні, 15:36
Поділіться публікацією:

Багатьох обурило схиляння 75-річного генсека ООН Антоніу Гутерріша перед кремлівським диктатором Володимиром Путіним на саміті БРІКС. Такі дії навіть назвали кінцем ООН. Втім, як відзначив політтехнолог Олексій Голобуцький, насправді ця структура мертва вже давно — можливо, з першої анексії Росією Грузії, тоді українських територій.

Труп ООН посмикується і смердить: як Україна може використати це на свою користь

Антоніу Гутерріш

"Просто вже понад десятиліття, від 2008-2014 року, труп ООН посмикується і чимдалі сильніше смердить", — відзначив експерт.

Втім, на його думку, і в ближчій, і в дальшій перспективі це не так погано. Як каже експерт, необхідність змінити формат глобальної співпраці держав світу давно назріла. І для початку, додав він, назріла необхідність перезалити визначення "хороших/ угодоспроможних/ цивілізованих хлопців" і "поганих/ неугодоспроможних/ агресивних хлопців", передусім викреслити з лав перших Росію.

Можливо, припустив Голобуцький, саме співпраця в межах ЄС і НАТО довкола вирішення проблеми російсько-української війни все ж зможе стати фундаментом для нової Ліги націй ще в цьому десятилітті.

"Як погані хлопці кристалізуються довкола БРІКС і Росії, так хороші теж мають зараз змогу кристалізуватись довкола нового центру на оновлених засадах, котрі враховують нові реалії: ядерна зброя не є настільки ультимативним чинником стримування, як розраховували в 1940-50-х. Міждержавні збройні конфлікти тривають. Глобалізація зачепила і війни теж. А на глобальні війни потрібен глобальний вмиротворювач", — заявив Голобуцький.

Навряд чи, додає експерт, навіть ліваки готові допустити думку, щоб таким глобальним вмиротворювачем міг стати залитий кров'ю Кремль з тоталітарним, безмежно далеким від західних цінностей і світогляду Китаєм.

"І це змусить всіх ворушитись в конструктивному напрямку в сенсі, подалі від Росії", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Гутерріш на саміті БРІКС повідомив, який мир в Україні влаштує ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини