Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тривогу не ігноруйте. Експерти розповіли, з якою частотою РФ може наносити ракетні удари
commentss НОВИНИ Всі новини

Тривогу не ігноруйте. Експерти розповіли, з якою частотою РФ може наносити ракетні удари

Росія має змогу наносити ракетні удари по Україні з інтенсивністю раз на тиждень, про це в коментарі ТСН стверджують військові експерти. За їх словами, на жаль, росіяни змогли попри санкції налагодити виробництво ракет

15 лютого 2024, 18:39
Поділіться публікацією:

Якщо Росія під час ракетних ударів по Україні буде використовувати невелику кількість ракет, як от наприклад, 15 лютого, то вона зможе атакувати щотижня, вважає військовий оглядач Олександр Коваленко.

Тривогу не ігноруйте. Експерти розповіли, з якою частотою РФ може наносити ракетні удари

Ракетний удар

"Чому? Тому що ракети Х-101\Х-555\Х-55 виробляються, є виробництво. Росіяни виробляють їх приблизно 2 одиниці на добу",
— сказав Коваленко.

Тобто, за тиждень вони можуть виробити від 14 ракет. Експерт нагадав, що від останньої атаки росіян пройшов майже тиждень, ймовірно, за цей час загарбники виготовили нові ракети для удару по Україні.

При цьому Коваленко розповів, що наразі окупанти використовують для удару ракети, які важко перехопити і обстрілюють ті регіони, де не стоять ЗРК "Patriot" та "SAMP-T". Військовий оглядач припускає, що найближчим часом РФ не зможе нанести масований удар по Україні, використавши, наприклад сто ракет, бо для їх виробництва потрібен час.

Не зовсім згоден з такою думкою військовий експерт Роман Світан. За його словами, середню атаку з використанням до півсотні ракет окупанти можуть готувати тиждень. Саме тому, додав він, росіяни можуть раз на тиждень завдавати ракетних ударів по Україні.

За прогнозами Романа Світана, наступна ракета атака може бути оранізована окупантами в районі 23 лютого.

"Може бути як середня атака, але не виключається і більш серйозніша – більше сотні ракет. Проведення середньої атаки не заважає підготовці до більш масованої",
— додав військовий експерт. 

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали, що у ніч проти 15 лютого в Росії з аеродрому Оленья в Мурманській області злетіло кілька бомбардувальників Ту-95мс. О 4.30 стало відомо про загрозу пусків ракет, повітряна тривога почала поширюватися по всіх регіонах України. Були чути сильні вибухи у Києві, Дніпрі, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Івано-Франківській областях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tsn.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини