Три умови для миру: Портников про те, коли Росія припинить війну

За яких умов Росія може піти на мирні переговори щодо закінчення війни в Україні.

Український політичний оглядач та журналіст Віталій Портников заявив, що Росія може припинити бойові дії та сісти за стіл переговорів, якщо буде виконано три умови. За його словами, міжнародні форуми та саміти не мають "жодного значення" до спроби закінчити війну в Україні.

Віталій Портников в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, що Росія тривалий час намагалась підкорити Україну. За його словами, Путін діяв подібно до Гітлера, який створив для Петана Францію, таку Україну російський диктатор намагався зробити для підконтрольного йому Януковича. Однак, коли цього не вийшло, вони вирішили готуватись до багаторічної війни.

Як пояснює Портников, росіяни можуть піти на мирні переговори лише тоді, коли буду знесилені.

"Це дійсно можливо, якщо вони зупинилися, не можуть далі просуватися. Це коли їхні бомбардування української території не призводять до очікуваних ними результатів. Це коли вони втрачають величезну купу грошей, але не отримують нічого в результаті. Ось це три головні умови", - говорить політичний оглядач.

Портников наголошує, що засудження РФ та міжнародні саміти не впливають на Росію у питанні закінчення війни. За його словами, "не дипломати, а генерали вирішують питання", коли тривають військові дії.

"Президенти можуть тільки або командувати цим солдатам продовжувати боротися, як це робиться зараз, або ухвалювати рішення про те, що війна закінчується. Ось тільки тоді, коли президент ухвалює таке рішення, ініціатива переходить до них від військових", - сказав Портников.

Український журналіст додає, що "там, де працює сила, політика і дипломатія безсилі".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Портников назвав єдину можливість закінчити війну.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який розповів, як має закінчитись війна в Україні.