Головна Новини Суспільство Війна з Росією Треба згортати оборону: де потрібно вивести військових, щоб зберегти їх життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Треба згортати оборону: де потрібно вивести військових, щоб зберегти їх життя

У Вугледарі потрібно згортати оборону та відводити військових на інші лінії оборони

сьогодні, 12:02
Поділіться публікацією:

Бойові дії у Вугледарі не припиняються, і 72-га бригада ЗСУ продовжує обороняти цю частину фронту в надзвичайно складних умовах, повідомив в ефірі "Еспресо" директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Треба згортати оборону: де потрібно вивести військових, щоб зберегти їх життя

Вугледар

При цьому експерт спростував інформацію закордонних медіа, які раніше повідомляли про відступ українських сил із Вугледара. За його словами, підрозділи ЗСУ залишаються на своїх позиціях, хоча ситуація залишається критичною. Згурець підкреслив, що 72-га бригада утримує фронт попри спроби ворога здійснити флангове оточення зі сходу та заходу.

Значною загрозою для наших військових, за словами Згурця, є контроль ворогом дороги від Богоявленки до Вугледара, яка є ключовою для постачання українських сил.

"Під головними ризиками – дорога від Богоявленки до Вугледара, яка є однією з базових артерій забезпечення нашого плацдарму. Зараз від Богоявленки до шахт, які були захоплені в зоні Водяного, понад 1 км, що дозволяє ворогу тримати під вогневим контролем цю лінію забезпечення. Це якраз створює суттєві ризики для ведення бойових дій нашою бригадою", — підкреслив експерт.

Згурець також відзначив, що фахівці схиляються до думки про необхідність відведення українських підрозділів з цієї ділянки фронту.

"Думаю, що ризики набагато більші, тому треба все-таки цю оборону поступово згортати й далі відсуватися на інші лінії оборони. Це чудово розуміє наш Генштаб, але на багатьох ділянках фронту, де б ми не стикалися з подібними ситуаціями, бачимо, що наші воїни тримають оборону до останнього", — підсумував Згурець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог формує подвійне кільце довкола Вугледару.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини