Головна Новини Суспільство Війна з Росією Треба здійснити демарш: до яких негайний дій закликають Україну в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Треба здійснити демарш: до яких негайний дій закликають Україну в ООН

Україна повинна жорстко реагувати на дії РФ

8 липня 2024, 15:26 comments2550
Поділіться публікацією:

8 липня після обстрілу цивільної інфраструктури терористична Росія остаточно перейшла всі "червоні лінії", вважає колишній посол України в США Валерій Чалий.

Треба здійснити демарш: до яких негайний дій закликають Україну в ООН

Засідання ООН

"Україна має здійснити демарш і подати офіційно і письмово повний пакет документів на імʼя генсека ООН з вимогою розповсюдження всім країнам — членам організації, проти незаконного захоплення РФ місця в РБ ООН і не брати участь у засіданнях Ради Безпеки ООН, в разі запрошення, та закликати до цього партнерів, що є зараз діючими членами Радбезу, на період головування РФ до його закінчення 31 липня. Це головування само по собі — імпотентність, а скоріше остаточний діагноз про смерть Радбезу з російською незаконною участю", — заявив у Фейсбуці Чалий.

За його словами, російський режим не хоче жодного миру, всі їх заяви — фейк.

Чалий вважає, що, на жаль, з росіянами домовитися неможливо.

"Вони використовують всі інструменти тотальної війни проти України. Лише сила може їх зупинити. І сила має бути колективною — партнерські країни мають не лише масштабувати та пришвидшити надання озброєнь, але й увійти в війну разом з Україною. Якщо не хочуть, щоб війна прийшла до них. Причому зробити це вже цього року. Далі буде набагато складніше", — заявив Чалий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 8 липня росіяни цілеспрямовано вдарили по дитячій лікарні "Охматдит".

Разом з тим, у Міноборони країни-агресора стверджують, що вони завдали масованого ракетного удару виключно по військовим об’єктам України. Там цинічно стверджують, що, буцімто, руйнування лікарні, це результат роботи української ППО. Втім, цю інформацію категорично спростовують аналітики, які проаналізували відео влучання ракети в лікарню. На ньому чітко видно, що ракету не збивали, і вона летить за встановленим курсом.

При цьому в ВР вимагають, щоб президент Зеленський скликав термінове засідання Радбезу ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини