Головна Новини Суспільство Війна з Росією Треба ризикувати. Експерт розповів, як ЗСУ втратили американський Abrams
commentss НОВИНИ Всі новини

Треба ризикувати. Експерт розповів, як ЗСУ втратили американський Abrams

Як повідомив військовий журналіст Юрій Бутусов, американський Abrams, дійсно, мав незахищену броню. Її не могли встановити на танк через особливості його конструкції. При цьому було логічно ризикнути танком, ніж тримати його в тилу без діла

29 лютого 2024, 14:48
Поділіться публікацією:

Як повідомив Юрій Бутусов, у командуванні 47-і механізованої бригади розповіли, що американський танк був оснащений системою РЕБ, але вона з певних причин не спрацювала, чому саме вже не зʼясувати, але не виключено, що противник змінив частоти для управління дронами, і РЕБ на цих частотах не забезпечив прикриття.

Треба ризикувати. Експерт розповів, як ЗСУ втратили американський Abrams

Танк Abrams

При цьому журналіст повідомив, що справді, тривалий час на танки "Абрамс" намагались встановити решітки та мангал, щоби захистити його від ураження, але поки що безуспішно. В першу чергу, каже Бутусов, цього не вдалося зробити через особливості конструкції танка, і його броні.

"Проблему намагаються вирішувати і досі. Але альтернатива така — або тримати боєздатні танки у тилу, або зупиняти російський наступ усіма можливими засобами. Звичайно, треба ризикувати технікою"
, — підкреслив Бутусов.

Окрім того, він повідомив, що  47-ма бригада докладала зусиль для захисту "Абрамсів", але це не вдалось зробити через певні технічні обставини.

Також Бутусов розповів, що під час бою 26 лютого у селі Бердичі ворог прорвався значними силами через бойові порядки сусідньої бригади з флангу. Виникла загроза, що група піхотинців 47-і бригади залишаться відрізаними від своїх та потраплять в оточення. Відповідно, виникла потреба в негайній контратаці, щоби знищити тих росіян, які зуміли зайти у тил українських військових.

"Ризики виконання завдання для танку були високими, але життя бійців важливіше техніки. Завдяки діям екіпажу Абрамса, Бредлі, ударам артилерії та дронів 47-і бригади дві російські штурмові групи було знищено, наші піхотинці відійшли. Абрамс було втрачено. Дії на тактичному рівні були обґрунтовані важкою обстановкою",
— підкреслив Бутусов.

При цьому він додав, що питання до застосування "Абрамсів" є питанням не тільки  до 47-і бригади, але і до вищого командування.

Проте, за його словами, заборонити використовувати "Абрамси" для контратак не можна, бо піхота має підтримуватись бронетехнікою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чому ЗСУ втрачають на фронті західну техніку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини