Головна Новини Суспільство Війна з Росією Трамп буде проти Путіна ще більше, ніж Байден: Politico пояснило, що задумала Польща
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп буде проти Путіна ще більше, ніж Байден: Politico пояснило, що задумала Польща

Politico заявляє, що Польща має секретну зброю, здатну схилити Трампа проти Путіна.

6 травня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

Уряд Польщі володіє секретною зброєю, яка може допомогти схилити кандидата у президенти США Дональда Трампа у боротьбі з російським диктатором Володимиром Путіним. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Трамп буде проти Путіна ще більше, ніж Байден: Politico пояснило, що задумала Польща

Трамп та Дуда. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, коли Конгрес США розблокував допомогу Україні США та підтримав виділення пакету допомоги Україні на суму 61 млрд доларів, законодавці з нині опозиційної польської партії "Право і справедливість" (ПіС) поспішили заявити, що це сталося завдяки впливу їхнього президента Анджея Дуди, який лише за кілька днів раніше зустрівся з Трампом у Нью-Йорку. Він обговорив із Трампом військові потреби України, а також зустрівся зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Видання стверджує, незважаючи на те, що у розділеній Польщі, де існують розбіжності між урядом прем'єр-міністра Дональда Туска та "ПіС", існує "рідка згода" про необхідність перетягнути на свій бік Трампа.

Як зазначають журналісти "Politiko", зустріч Дуди співпала зі зміною політики колишнього президента США та Республіканської партії щодо України. Трамп, який раніше позитивно відгукувався про Путіна та засуджував політичні проблеми України, на день пізніше опублікував заяву на своїх акаунтах у соціальних мережах:

"Як усі погоджуються, виживання та сила України мають бути набагато важливішими для Європи, ніж для нас, але це також важливо і для нас! Рухайся, Європа, рухайся!", — йдеться у матеріалі.

Видання підкреслило, що Трамп вважає за краще, щоб його хвалили та поважали на публіці. Наприклад, політики "ПіС" завжди виступають на зборах американських консерваторів, а Дуда був одним із небагатьох, хто не привітав Джо Байдена з перемогою на виборах 2020 року. Також у 2018 році адміністрація "ПіС" розглядала можливість назвати базу в Польщі "Форт Трамп", щоб спонукати Білий дім розмістити там американські війська.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден може знятися з президентських виборів у США: кого запропонує на заміну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини