Головна Новини Суспільство Війна з Росією Трагедія у Сумській області: російські окупанти атакували цивільний автобус
commentss НОВИНИ Всі новини

Трагедія у Сумській області: російські окупанти атакували цивільний автобус

Сумська окружна прокуратура вже розпочала досудове розслідування

сьогодні, 00:32
Поділіться публікацією:

Жителі Сумщини знову постраждали від рук російських окупантів, які в атакували цивільний автобус у Річківській громаді. Внаслідок цього нападу поранення отримали троє мирних жителів.

Трагедія у Сумській області: російські окупанти атакували цивільний автобус

В Сумській області окупанти скинули вибухівку на автобус

За даними Сумської ОВА, інцидент стався, коли автобус на маршруті Суми-Річки слідував своєю звичною трасою. Ворожий безпілотник скинув вибуховий пристрій прямо на автобус, внаслідок чого вибух не лише поранив людей, але й серйозно пошкодив транспортний засіб.

Серед постраждалих — 65-річний чоловік та дві жінки віком 54 та 63 роки. Вони отримали поранення різного ступеню важкості та наразі перебувають під медичним наглядом. Очевидці події відзначають швидку реакцію екстрених служб, які оперативно прибули на місце подій і надали першу допомогу потерпілим.

В Сумській обласній військовій адміністрації зазначили, що такі атаки свідчать про цілеспрямовані дії російських військ проти мирного населення та закликали мешканців регіону дотримуватися сигналів повітряної тривоги і за можливості уникати переміщень в небезпечні періоди.

Сумська окружна прокуратура вже відкрила досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Провадження розглядається за частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за використання методів ведення війни, заборонених міжнародним правом.

Нагадаємо, що російська армія знову здійснила масштабний обстріл Херсонської області, внаслідок якого одна людина загинула, а 11 отримали поранення. Поліція продовжує фіксувати наслідки ударів. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Sumy_news_ODA

Новини