Головна Новини Суспільство Війна з Росією The Telegraph: Україна втрачає досвідчених пілотів, які могли б освоювати літаки F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

The Telegraph: Україна втрачає досвідчених пілотів, які могли б освоювати літаки F-16

Через зволікання союзників Україна втрачає найдосвідченіших пілотів, які могли б навчатися на F-16

3 квітня 2023, 09:20 comments3328
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", українські льотчики поспілкувалися з журналістами рейтингового видання "The Telegraph", наголосивши на важливості отримання Україною західної авіації, адже поки що партнери зволікають із цим рішенням і продовжують дискусії війна в Україні триває і в небі гинуть найкращі українські пілоти.

The Telegraph: Україна втрачає досвідчених пілотів, які могли б освоювати літаки F-16

Авіація ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

В інтерв'ю виданню майор ЗСУ Вадим Ворошилов повідомив, що з кожним днем тиск росіян зростає, ворога стає стримувати дуже складно.

"Росіяни постійно змінюють тактику, тому війна не є стабільною. Вони створюють пастки. Вони піднімають у повітря один літак, обманюючи українського пілота, щоб він думав, що там лише один літак. Потім з'являються ще два чи три літаки з двох сторін, які фактично роєм оточують український літак", – зазначив майор.

Оскільки українські пілоти продовжують літати на радянських літаках МіГ-29, за словами Ворошилова, вони можуть "не більше ніж утримувати поле бою", тоді як знищити росіян, які літають на сучасних винищувачах Су-35 і бомбардувальниках Су-34, виявилося складно.

"Зараз ми можемо лише стримувати ворога, але за допомогою F-16 ми могли б контролювати море і землю для захисту піхоти. Нам потрібні сучасніші літаки, щоб бути кращими за ворога", — сказав він.

Однак, зазначає The Telegraph, майор Ворошилов та його колега полковник Володимир Логачов, начальник авіаційного управління командування Повітряних сил ЗСУ, не погоджуються з такими часовими рамками.

"Для навчання потрібно менше шести місяців", — сказав полковник Логачов.

За словами полковника, поки Україна чекає на західні літаки, вона втрачає найдосвідченіших пілотів.

"Поки ми чекатимемо, ми втратимо ще більше пілотів. У нас був список найдосвідченіших пілотів, які могли б пройти навчання на F-16, і, на жаль, деякі з них уже загинули під час бойових дій", – сказав Логачов.

За словами полковника Логачова, "щоб бути ефективними у повітрі, літаки повинні мати сучасні радари та ракети класу "повітря-повітря"".

"Радари на російських літаках приблизно вчетверо кращі, ніж у нас, і вони можуть бачити набагато далі. Крім того, російські ракети значно потужніші, ніж наші радянські. Іноді ми навіть не бачимо, що росіяни запустили ракети, а це дуже небезпечно для пілотів", – розповів він.

Полковник пояснив, що Росія має можливість атакувати з відстані 200 км від лінії фронту, тоді як українські літаки змушені підлітати набагато ближче до ворога, щоби стріляти.

У лютому керівництво Великобританії заявило, що підготовка українських пілотів на британських літаках може тривати три роки, пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ядерна зброя у Білорусі: про що говорить реакція Китаю – що не домовляє Пекін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини