The New York Times озвучив нові терміни початку контрнаступу ЗСУ

За інформацією The New York Times, вже у травні українські війська можуть почати звільняти територію України від загарбників

Україна готується розпочати контрнаступ проти російських військ уже у травні. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "The New York Times".

У матеріалі йдеться, що 12 українських бойових бригад чисельністю близько 4000 солдатів у кожній будуть готові до кінця квітня, згідно з документами Пентагону, що просочилися, які натякають на графік Києва. У документах говориться, що Сполучені Штати та союзники з НАТО навчають та постачають дев'ять таких бригад.

"Без вирішальної перемоги західна підтримка України може ослабнути, і Київ може зіткнутися зі зростаючим тиском з метою вступу серйозні переговори про припинення або заморожування конфлікту", - пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" – секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов закликав дружні країни не педалювати переговори Києва з Москвою. За його словами, мета російського агресора залишається незмінною – знищення України. А тому говорити з РФ можна лише мовою сили, а саме зброї. Про що говорять такі заяви? Що важливо розуміти Україні та її партнерів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Держдепі США відреагували на "миротворчі" пориви президентів Франції та Бразилії, а також деяких республіканців, які намагаються посадити Київ та Москву за стіл переговорів. Заступник прес-секретаря Держдепартаменту США Ведант Пател наголошує, що під час переговорів не можна ставити Росію та Україну на один рівень, тому що перша прагне стерти кордони другий, а друга намагається захистити своє життя. Про що говорить "миротворчий хоровод" останнього часу? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.