Головна Новини Суспільство Війна з Росією The Economist розкрив факти: в яких умовах США змушують Україну продовжувати війну
commentss НОВИНИ Всі новини

The Economist розкрив факти: в яких умовах США змушують Україну продовжувати війну

Захід завжди побоюватиметься того, що Путін може використовувати тактичну ядерну зброю

16 вересня 2024, 13:48 comments1213
Поділіться публікацією:

Для того, щоб підібрати вільне порівняння нинішньої здатності України тремтіти війну проти Росії, то найбільше підходить аналогія людини, яка веде бій із зав'язаними руками. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Economist.

The Economist розкрив факти: в яких умовах США змушують Україну продовжувати війну

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалі звертають увагу, що 13 вересня були великі надії, що Україні нарешті дозволять використовувати британські та французькі крилаті ракети Storm Shadow/SCALP проти тилових цілей у Росії. Президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер розмовляли протягом двох годин у Білому домі, і багато хто думав, що американський лідер нарешті озвучить позитивне для Києва рішення, але цього не сталося. За підсумками зустрічі пролунали лише спільні слова щодо підтримки України.

"Але після зустрічі ситуація залишилася такою самою невизначеною. Американська сторона лише підтвердила, що політика обмеження використання західних систем далекого радіусу дії цілями в Україні не змінилася", — йдеться у статті.

Журналісти прогнозують, що використання Володимиром Путіним тактичної ядерної зброї ніколи не можна повністю виключити. При цьому, якщо Байден пом'якшить свою позицію після зустрічі із Зеленським, навряд чи буде офіційне оголошення про дозвіл Києву атакувати об'єкти в РФ, натомість це рішення може бути непублічним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Британія не дозволить Україні бити вглиб РФ: рішення має ухвалити одна людина.

Також видання "Коментарі" повідомляло — на Заході вже прямо говорять, як Байден подарував Путіну козиря у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини