Головна Новини Суспільство Війна з Росією The Economist розкрило плани нового наступу РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

The Economist розкрило плани нового наступу РФ

ЗСУ вже поламали плани окупантів у Харківській області

21 травня 2024, 07:32
Поділіться публікацією:

У рамках наступальної операції у Харківській області росіяни планували за три доби вийти на околиці обласного центру та встановити над містом вогневий контроль. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Economist.

The Economist розкрило плани нового наступу РФ

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що Росія планувала розпочати наступ 15-16 травня, проте з невідомих причин воно почалося кількома днями раніше. Росіяни намагалися зрозуміти, чи зможуть вони частково оточити Харків та чинити тиск на українські формування на схід від Печенізького водосховища.

Військові агресора визначили дві осі наступу з обох боків водойми. Наступ на західній осі мало протягом 72 годин вивести російські війська на відстань артилерійського обстрілу міста Харкова біля села Борщова, але їх зупинила елітна 92-а бригада, яка відкинула агресора на 10 км від початкової мети.

На Вовчанському напрямку окупанти йшли вниз до Печенізького водосховища, аби створити флангову загрозу для Куп'янська. Оскільки мінні поля були достатньо підготовлені, росіянам це частково вдалося.

ЗМІ зазначає, що через більше, ніж десять днів після початку наступу, темпи просування агресора сповільнилися. Зараз Україна утримує росіян приблизно на півдорозі до Вовчанська – міста, розташованого лише за 5 км від кордону, і на позиціях приблизно за 9 км углиб України, далі на захід, поблизу села Липці.

"Росія не має достатньо сил для масштабного наступу на Харків, оскільки там перебувають близько 48 тисяч українських військових", — зазначає видання.

У той же час, повідомляє The Economist, за словами військових, ситуація залишається нестабільною і може швидко змінитися. Росіяни формують нову ударну колону на північ у Суджі, з іншого боку кордону від Сум.

Тим часом Збройні сили готуються до нового удару на схід від Вовчанська у напрямку села Біла Криниця. Також поновилися бої біля Куп'янська, де 17 травня Україна втратила контроль над сусіднім селом Берестове.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський розповів, скільки часу росіяни ще зможуть продовжувати наступ на Харківщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини