Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тепер про Путіна забудуть: в ISW відповіли, що буде з допомогою Заходу Україні після атаки Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер про Путіна забудуть: в ISW відповіли, що буде з допомогою Заходу Україні після атаки Ірану

Експерти ISW упевнені, що атака Ірану проти Ізраїлю не відверне увагу США та країн Заходу від України

15 квітня 2024, 07:35 comments3543
Поділіться публікацією:

Російські військові блогери припустили, що загроза військової ескалації на Близькому Сході відверне увагу країн Заходу від України та від надання Києву необхідної оборонної допомоги. Проте здатність Сил оборони відбивати атаки Росії безпосередньо залежатиме від відновлення військової допомоги США для України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Тепер про Путіна забудуть: в ISW відповіли, що буде з допомогою Заходу Україні після атаки Ірану

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, що російські блогери 13 та 14 квітня вдалися до злагодженої інформаційної операції, стверджуючи, що західні ЗМІ поступово перестануть висвітлювати війну в Україні, оскільки увага Заходу перейде на ризик ескалації на Близькому Сході. Вони також припустили, що США та інші західні союзники України можуть почати зволікати з постачанням військової допомоги Києву, оскільки Захід почне віддавати пріоритет допомоги Ізраїлю. Деякі російські військові блогери особливо зловтішалися тим, що якщо Україна не отримає додаткові західні системи протиповітряної оборони, російські безпілотники і ракети "безпечно кружлятимуть" у повітряному просторі, проти чого вже ніхто не заперечуватиме у світі.

У звіті нагадали, що російські військові блогери та кремлівські чиновники, включаючи спікера Кремля Дмитра Пєскова, висловили такі надії після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

"Суттєві затримки з передачею військової допомоги з боку США вже призвели до дефіциту українських запасів ракет та боєприпасів для протиповітряної оборони. Це перешкоджає здатності ЗСУ захищатися від російських наступальних операцій на фронті, а також від безпілотних та ракетних ударів по тилових районах, створюючи можливості, які російські збройні формування активно експлуатують", — йдеться у звіті.

В Інституті припускають, що російський диктатор Володимир Путін діє з огляду на припущення, що військова допомога США Україні надалі буде або відкладена, або припинена назавжди. Тому будь-які докази, що підтверджують це припущення, заохочуватимуть зусилля Росії, спрямовані на те, щоб довести українські сили до межі їхньої витривалості на полі бою та у глибоких тилових районах.

"Згідно з оцінками ISW, здатність України захищатися від російських наступальних операцій та ударної кампанії Росії значною мірою залежить від продовження військової допомоги з боку США. Чим довше українські війська будуть недостатньо забезпечені, тим важче їм буде захиститися від наступальних операцій РФ", — йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому знову загострилася ситуація на Близькому Сході: що це означає для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

15 квітня 2024, 06:43

"Благодарю каждую бригаду, каждого солдата и командира, которые делают все, чтобы защитить наши позиции, и которые уничтожают оккупантов» - Зеленский. Что этот ссучий выблядок, наркоман конченный несет. Истинная суть - "Благодарю каждую бригаду, каждого солдата и командира, которые делают все, чтобы нам давали больше денег (помощи), а мы их побольше разворовывали. Вот истинная суть, Гнида проклятая.


Новини