Головна Новини Суспільство Війна з Росією Темпи значно зросли: У ВР повідомили, скільки чоловіків мобілізували за місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Темпи значно зросли: У ВР повідомили, скільки чоловіків мобілізували за місяць

Мобілізація в Україні йде повним ходом, відзначив в ефірі Radio NV народний депутат Роман Костенко

10 червня 2024, 19:31 comments1595
Поділіться публікацією:

Як повідомив народний депутат Роман Костенко, в Україні протягом останнього місяця суттєво зросли темпи мобілізації. За його словами, за цей час в армію набрали стільки ж чоловіків, як за останніх півроку.

Темпи значно зросли: У ВР повідомили, скільки чоловіків мобілізували за місяць

Мобілізація в Україні

"У нас зараз темпи мобілізації зросли. За останній місяць ми набрали, мабуть, як за останні півроку. За останні чотири місяці. У нас в травні був найбільший [набір]"
, — повідомив народний депутат.

При цьому Костенко повідомив, що цього року потреба в особовому складі становить між 100 та 110 тисячами людей. За його словами, саме таку кількість була визначена командуванням та військовими, що знаходяться на фронті.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Всі українці протягом двох місяців повинні оновити свої військові данні. При цьому вони можуть зробити це, як прибувши у ТЦК, так і скориставшись застосунком Резерв+.

Окрім того, відомо, що народні депутати створили ТСК щодо розслідування фактів перевищення службових обов’язків співробітниками військкоматів при здійснення мобілізаційних заходів. Минулого тижня всіх голів обласних ТЦК запросили долучитися в онлайн-режимі до участі в роботі ТСК, проте, як повідомили у Верховній Раді, жоден голова ТЦК на засіданні так і не з’явився, тому його вимушені були закрити. У парламенті такі дії розцінюють як спланований саботаж.

При цьому у Верховній Раді спростували інформацію про те, що депутати мають намір знизити мобілізаційний він до 18 років. Зокрема, спікер Верховної Ради заявив, що станом на зараз у парламент не надходило жодних ініціатив, які були би спрямовані на зниження віку для мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини