Головна Новини Суспільство Війна з Росією ТЦК провалюють мобілізацію. Військовий пояснив у чому ключова проблема
commentss НОВИНИ Всі новини

ТЦК провалюють мобілізацію. Військовий пояснив у чому ключова проблема

Зараз система роботи ТЦК, а також навчальних центрів практично не працює, ці структури вже давно вичерпали свій життєвий ресурс, заявив в ефірі «24 каналу» військовий Кирило Сазонов. Окрім того, ці структури не мотивують іти до війська

7 березня 2024, 17:43
Поділіться публікацією:

Як підкреслив Сазонов, коли людина отримує повістку і розуміє, що повинна йти до війська, то насправді немає жодної інформації про свою долю – ані куди її відправлять, ані про те, які обов’язки буде виконувати. Як підкреслив військовий, саме такий підхід страшенно демотивує чоловіків.

ТЦК провалюють мобілізацію. Військовий пояснив у чому ключова проблема

ТЦК мобілізація

За його словами, саме тому потрібно все ж взяти на озброєння ідею рекрутингу, коли є можливість вибрати конкретну бригаду чи, наприклад, посаду, в якій є необхідність і на якій мобілізований буде максимально корисним.

Як підкреслив Сазонов, саме такий план роботи мали би взяти на озброєння ТЦК. Тим більше, додає він, 3 ОШБр, 5 ОШБр, підрозділ "Кракен" уже мають позитивний досвід у цьому напрямку.

"Це значно краще працюватиме для тих, хто справді має бажання захищати країну, без ТЦК та навчальних центрів",
- підкреслив Сазонов.

Окрім того, він прокоментував можливість зменшення призовного віку до 25 років. За його словами, на фронті воює багато добровольців у віці навіть 20-22 рокі, і вони дуже добре себе показують. Натомість військові, яким, наприклад 50 років і більше, часто мають проблеми зі здоров’ям, їм важко на фронті.

При цьому військовий додав, що також є питання до народних депутатів у контексті можливості бронювання чоловіків від призову, та ідеї видавати бронь при зарплаті від 35 000 гривень. За його словами, виходить, що влада пропонує мобілізувати бідних, а багатих хоче залишити в тилу. Сазонов підкреслив, що це погана ідея.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати ніяк не можуть ухвалити закон про мобілізацію. Зараз вони знаходяться на етапі розгляду правок, яких понад 4 000.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

8 березня 2024, 17:15

"Це значно краще працюватиме для тих, хто справді має бажання захищати країну, без ТЦК та навчальних центрів" - человек дело говорит. Пусть люди занимаются тем, что хорошо умеют и получают за это достойные деньги. С таким подходом выиграют все


Новини