Головна Новини Суспільство Війна з Росією Танки - це тільки початок. Путін не буде в захваті від наступних кроків союзників України
commentss НОВИНИ Всі новини

Танки - це тільки початок. Путін не буде в захваті від наступних кроків союзників України

Україна нарешті отримала танки від союзників, тепер на дипломатичному фронті почались переговори про потребу винищувачів.

26 січня 2023, 18:36
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські військові вже планують наступний крок у боротьбі проти Росії. Дипломати та політики хочуть отримати від країн Заходу винищувачі, які можна використовувати проти російської агресії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Танки - це тільки початок. Путін не буде в захваті від наступних кроків союзників України

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Після перемовин в Рамштайні, здавалось, що танки в Україну не потраплять найближчим часом, проте Німеччина та США оголосили, що вони готові надати свої танки українським військовим. Наступним кроком для України буде отримання винищувачів. Про це заявляли як українські, так і закордонні чиновники.

"Постачання літаків на цей час заборонено", — сказав дипломат з північноєвропейської країни.

Проте на початку війни під забороною та червоними лініями були пускові установки HIMARS, які ЗСУ отримали в середині літа, а у 2023 році Україна змогла домовитись про танки. Politico стверджує, що на початку війни західні союзники домовились не надавати усю зброю для України, щоб не отримати потужної відповіді з Росії.

"Багато країн на Заході думають, що якби ми постачали Україні всю техніку, яку вони у нас просили на першому етапі війни, була б сильна реакція Росії, в тому числі ядерна. Це можна назвати процесом звикання Путіна", — говорить дипломат.

Таким чином Україна змогла поступово отримувати Javelins, Stingers, системи HIMARS, ППО Patriot та танки. Тому постачання літаків є "лише питанням часу", як зазначає дипломат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Ізраїлю назвав режим, який є одним з найбільш небезпечних у світі.

Також "Коментарі" писали про батька відомого тенісиста Новака Джоковича, який сфотографувався з фанатом Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини