Танк Abrams проти росіян: рідкісне відео бойових дій в Україні

В мережу потрапило відео застосування танка Abrams у бойових умовах на війні в Україні.

Перші американські танки Abrams прибули в Україну майже рік тому – восени 2023 року. Однак в мережу майже не потрапляють відео з застосуванням цих танків на фронті. Тепер рідкісне відео з’явилось у соціальних мережах та показало деякі особливості американського танка.

За рік з моменту прибуття танків Abrams практично відсутні відео їх бойового застосування. Взимку та весною це пояснювалось тим, що танк досить важкий для їзди по болотистій місцевості. Однак тепер бійці 47-ї окремої механізованої бригади опублікували відео танка Abrams. На записі ми бачимо, як американський танк стріляє під час руху.

На відео увагу привертає ще одна цікава деталь. Українські військові встановили на танк динамічну броню "Контакт-1", яку часто використовують на російській та українській бронетехніці. Попри те, що Abrams має потужну броню українські захисники вважають, що краще перестрахуватись.

Система "Контакт-1" складається з ряду металевих блоків шаруватої структури з двома металевими пластинами та вставкою з вибухівкою між ними. У випадку влучання снаряда чи гранати блоки динамічного захисту детонують поза транспортом. Таким чином металевий блок відпадає від броні танка та захищає екіпаж всередині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії можуть виникнути серйозні проблеми. Аналітики підрахували резерви військової техніки в РФ, зокрема кількість танків.

Також "Коментарі" писали про випадок, коли росіянин намагався сховатись від українського дрона в купі протитанкових мін. Відповідне відео потрапило в мережу.