Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тактика "гарматного м'яса": скільки солдатів втрачає Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Тактика "гарматного м'яса": скільки солдатів втрачає Росія

Росія втрачає одного солдата за кожні 2,5 кв. метри в Україні

сьогодні, 12:18
Поділіться публікацією:

Російські війська зазнають великих втрат у своїх спробах просування по українській території, втрачаючи одного військовослужбовця за кожні 2,5 квадратних метри завойованої землі. Про це повідомила Наталія Костенко, заступниця постійного представника України у Відні, на засіданні Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, передає "Укрінформ"

Тактика "гарматного м'яса": скільки солдатів втрачає Росія

Росія втрачає одного солдата на кожні 2,5 захоплені квадратні метри. Фото "Укрінформ"

Костенко підкреслила, що російське командування активно застосовує тактику, яка передбачає великі людські втрати заради дуже малих територіальних здобутків.

"Російське військове керівництво значною мірою покладається на тактику "гарматного м'яса", демонструючи, що воно може досягати прогресу лише ціною, яку будь-яка інша країна вважала б неприйнятною. Підраховано, що кожні 2,5 квадратні метри російського просування в Україні коштують російським окупантам життя одного солдата", — сказала вона.

Одним з найбільш трагічних прикладів є боротьба за місто Вугледар, де росіяни зробили сотні спроб прорвати українську оборону. Ці спроби забрали багато життів, а місто в підсумку було зруйноване до основи. 

"Російським військам вдалося встановити контроль над цим містом лише після сотень щоденних спроб прорвати українську оборону. Хоча російська пропаганда вже оголосила це стратегічною перемогою, реальність полягає в тому, що навіть з переважаючою кількістю живої сили, артилерії та авіації, російським військам знадобилося два роки, щоб взяти під контроль це місто, яке вони повністю зруйнували", — заявила Костенко.

За її словами, така тактика викликає занепокоєння на міжнародній арені, адже вона суперечить основним принципам гуманітарного права і міжнародних зобов'язань щодо захисту цивільного населення. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини