Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тактика Авдіївки: стало відомо, де ворог хоче оточити українських військових і блокувати логістику
commentss НОВИНИ Всі новини

Тактика Авдіївки: стало відомо, де ворог хоче оточити українських військових і блокувати логістику

На Торецькому напрямку ворог намагається використовувати тактику Авдіївки, відзначив військовий експерт Олександр Мусієнко

25 червня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Російсько-українська війна триває, і окупанти розпочали новий наступ на напрямку Горлівка-Торецьк, щоб загрожувати Силам оборони в районі Кліщіївки, повідомив військовий експерт Олександр Мусієнко.

Тактика Авдіївки: стало відомо, де ворог хоче оточити українських військових і блокувати логістику

Війна в Україні

"Як мені здається, це намагання реалізувати плани ворога з південного флангу довкола Кліщіївки. Адже ворог продемонстрував свої наміри діяти з північного флангу в районі Кліщіївки", — відзначив експерт.

За його словами, мета залишається такою ж, як під час наступальних дій у Бахмуті, Авдіївці та на інших напрямках – спроба оточити українські підрозділи, блокувати їхню логістику і таким чином витіснити їх, вирівнюючи лінію фронту. Мусієнко припустив, що цей рух на Торецьк саме про це. Тобто, підкреслив він, це спроба вирівняти фронт, витіснити Сили оборони в районі Кліщіївки та забезпечити просування вперед.

Військовий експерт також додав, що така тактика ворога не є новою і не стала неочікуваною для українського командування.

Враховуючи, що ворог вже неодноразово діяв подібним чином, українські сили оборони та командування передбачили такі сценарії. Мусієнко вважає, що таким сценаріям буде ефективна протидія.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що минулого тижня нардеп Мар’яна Безугла повідомила про те, що ЗСУ втратили позиції під Торецьком. Згодом цю інформацію підтвердив нардеп Роман Костенко. За його словами, на Торецькому напрямку, дійсно, на жаль, є втрата позицій. При цьому нардеп стверджує, що ворог намагається розтягнути сили ЗСУ та захопити основні логістичні шляхи.

Окрім того, військові експерти прогнозують, що ворог на цьому напрямку буде намагатися "розвинути успіх".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини