Головна Новини Суспільство Війна з Росією Такого точно ніхто не очікував: чим Україна знищила російську техніку в Курську
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого точно ніхто не очікував: чим Україна знищила російську техніку в Курську

Україна має свої далекобійні ракети, і саме їх використала для знищення російської техніки в Курську

31 липня 2024, 16:51 comments2980
Поділіться публікацією:

Генштаб ЗСУ повідомив, що в ніч на 31 липня відбувся удар по одній із баз зберігання техніки та озброєння армії РФ біля міста Курськ, при цьому залучались сили та засоби ВМСУ й інших складових Сил оборони України.

Такого точно ніхто не очікував: чим Україна знищила російську техніку в Курську

Далекобійні ракети

"На перший погляд, якесь диво дивнеє виходить, бо ж як морські катери-камікадзе можуть запливсти в степи Курщини – отож що ніяк. Але ж тут і натяк від Генштабу нелінійний, а якраз про те, що по цій базі армії РФ ймовірно було застосовано наші модифіковані далекобійні ракети "Нептун"", — відзначив аналітик Defense Express Іван Киричевський.

Тобто виходить, каже експерт, що ракети військово-морських сил б’ють по сухопутним об’єктам. Правда, за його словами і не такі організаційно-штатні нюанси бувають у світі по ракетному озброєнні.  Наприклад, говорить Киричевський, у США міжконтинентальні балістичні ракети взагалі формально "приписані" до ВПС; у Силах самооборони Японії протикорабельні комплекси Type 12 взагалі належать Сухопутним військам; ну а кремлівський диктатор Путін погрожує Заходу ракетами середньої дальності, формально приписаними до Берегових військ ВМФ РФ.

"Тут важливіше те, що Україна має своє далекобійне ракетне озброєння для ударів по території, без політичних обмежень зі сторони Заходу. І все активніше використовує цей далекобійний "аргумент" проти нашого ворога", — підкреслив аналітик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ніч на 31 липня українські військові завдали удару по складу зберігання озброєння та військової техніки РФ під Курськом. За даними військових, спостерігалася робота ворожої ППО та вибухи у точках прицілювання.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини