Головна Новини Суспільство Війна з Росією Такого не було з початку вторгнення РФ: чого тепер хочуть прості росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого не було з початку вторгнення РФ: чого тепер хочуть прості росіяни

Прості росіяни уже не хочуть утримання захоплених територій будь-якою ціною і підтримують проведення переговорів

26 серпня 2024, 15:46 comments7894
Поділіться публікацією:

Вперше соціологічне дослідження в Росії виявило значне зростання кількості громадян, які вважають початок переговорів важливішим за утримання захоплених територій, про це в ефірі телеканалу "Еспресо" сказав політичний експерт Вадим Денисенко.

Такого не було з початку вторгнення РФ: чого тепер хочуть прості росіяни

Переговори України і РФ

Він нагадав, що видання "Ділова столиця" та соціологічна компанія "Нью імідж груп" з перших днів війни проводять соціологічні опитування на території РФ. За останніми даними, кількість росіян, які підтримують початок переговорів, зросла на 10% у серпні порівняно з травнем. Це, за словами експерта, є суттєвим стрибком для російського суспільства. Більшість опитаних тепер не заперечують проти завершення війни.

Денисенко також зауважив, що росіяни зараз опинилися на роздоріжжі: з одного боку, вони прагнуть швидкого завершення війни та мирних переговорів, а з іншого — змушені миритися з можливістю тривалого конфлікту. Однак переважає думка про необхідність переговорів, на що Кремль не може не звертати увагу.

Особливі зміни, підкреслює експерт, відбулися серед росіян віком 35-45 років. Денисенко відзначив, що в Росії існує значний розкол між поколіннями: молодь до 35 років і старше покоління після 55 років мають кардинально різні погляди на війну. Молодше покоління більш пацифістично налаштоване, хоча 4% з них все ще підтримують війну. Проте за останні три місяці відбувся різкий зсув серед покоління 35-45 років у бік підтримки переговорів, припинення війни та нормалізації життя. Водночас кількість "ура-патріотів" у Росії зросла з 20-23% до 30-33% за останні два роки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що навіть за даними російських соціологів з початку повномасштабної війни Росії проти України рекордна кількість росіян висловилася за те, щоб було проведено мирні переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини