Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сусідня країна різко виступила проти передачі Україні системи Patriot
commentss НОВИНИ Всі новини

Сусідня країна різко виступила проти передачі Україні системи Patriot

Раніше Байден схвалив розгортання в Україні ще одного комплексу Patriot, який зараз перебуває в Польщі.

13 червня 2024, 22:05
Поділіться публікацією:

Керівник   Бюро нацбезпеки Польщі  Яцек Сєвєра  не погоджується, щоб  передати Україні системи ЗРК Patriot,  інформує Radio ZET.

Сусідня країна різко виступила проти передачі Україні системи Patriot

Системи Patriot (фото з відкритих джерел)

"Ні, безумовно ні", — дав  поляк відповідь  на  запитання журналіста.

Сєвєра  наголосив, що відповідні  сигнали, які надходять з американських ЗМІ, викликають тривогу:

"Я попросив про зустріч зі своїм американським колегою, щоб поговорити про це питання. Переміщати всю батарею Patriot дуже небезпечно... безпека Польщі знижується... Кожен солдат знає, що розгортання військ починається насамперед із захисту своїх угруповань, тобто з протиповітряної оборони. Необхідно захищати інфраструктуру та угруповання власних військ".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Польща заявила про готовність тренувати українських мобілізованихВаршава не надсилатиме своїх інструкторів для навчання військових в Україну. Проте, як заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, Польща готова вчити українських мобілізованих на своїй території. 

Як відзначив Сікорський, таке рішення було прийнято після ретельного вивчення запиту від України щодо військових інструкторів. Окрім того, він додав, що таке рішення буде більш ефективним щодо допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що Польща втратила статус однієї з найбюджетніших країн ЄвропиПольща, що довгий час вважалася однією з найдоступніших країн Європейського Союзу, значно підвищила свої ціни, залишивши позаду часи низької вартості життя. За останні сім років країна скоротила розрив у вартості з такими країнами, як Німеччина, Франція та Італія, що відображено у свіжому дослідженні Євростату.
 
 

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини