Головна Новини Суспільство Війна з Росією Супрун: Роками антикорупціонери формували «корупційний імідж» України у світі. Через це не маємо зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Супрун: Роками антикорупціонери формували «корупційний імідж» України у світі. Через це не маємо зброї

Уляна Супрун, ексміністерка охорони здоров’я України, визнала, що робота так званих антикорупціонерів була направлена проти інтересів України. Про це вона заявила в інтерв’ю журналістці Юлії Бориско

8 березня 2024, 13:53
Поділіться публікацією:

Уляна Супрун назвала дві причини, чому Україні не вдається переконати західних партнерів надати більше зброї. Перша — вплив Росії на західні уряди і суспільства, над яким країна-агресорка працювала впродовж десятиліть.

Супрун: Роками антикорупціонери формували «корупційний імідж» України у світі. Через це не маємо зброї

Уляна Супрун

Друга — так звані антикорупціонери, які підривали імідж України у світі. Відтак, поки РФ вибудовувала свою репутацію у західних демократіях, репутацію України знищували її ж представники.

"Ми підсилювали це. Коли їздили в західні країни і самі ж казали, які ми корумповані. Наші організації їздили туди і казали: “Всі в Україні корумповані, треба все змінювати”. Починається повномасштабна війна, ті самі люди їдуть у Вашингтон і кажуть: “Давайте нам все”. Почекайте, ви ж найбільш корумпована країна. Ви самі нам казали не довіряти вашим урядовцям, а тепер ви хочете, щоб ми їм довіряли?",
— сказала Уляна Супрун.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що західні партнери насторожено ставляться до надання Україні допомоги через те, що начебто в країні величезна корупція, і вона може бути розкраденою. Зокрема, неодноразово з’являлися заяви про те, що в Україні розкрадають військову допомогу, в тому числі і зі Сполучених Штатів.

Після таких заяв координатор Білого дому Джон Кірбі навіть був вимушений виступити із заявою про те, що перевірки не виявили жодних фактів того, що в Україні зловживають допомогою. Зокрема, він розповів, що вся надана Україні допомога від США використовується за призначенням, а адміністрація Байдена не виявила ознак зловживань під час перевірок. Кірбі також наголосив, що Україна з розумінням ставиться до ідеї підзвітності. Крім того, українські фахівці працюють разом з американськими у Києві для контролю допомоги від США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

8 березня 2024, 16:27

Дааа, такой ереси я еще не слышал. В том, что воруем виноваты не мы, а те, кто об этом говорит. Просто гениально .

Ігор

8 березня 2024, 14:13

То он як! Некоруповані розкрадачі у вишиванках винні, а ті хто ним зауваження робив. Як казав Порошенко в оточенні товстих регочущіх попів - зрадники. Та і самі корумповані чиновники навпаки верещали що корупція у світі всюди є і не треба їх одних чіпати. Щури з корабля який тоне біжать, а з країни яка програє в агонії розкрадання, лізуть у ЗМІ з брехливою пропагандою Геббельса.


Новини