Сунак розповів історію про українського солдата, яка дає йому надію

Прем'єр Британії Ріші Сунак оголосив про надання нової фінансової допомоги для відновлення України.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак виступив на конференції щодо відновлення України. Під час неї британський політик розповів історію про українського солдата. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Прем'єр-міністр вказав, що український солдат перебував на позиціях недалеко від фронту та жив у порожньому будинку, який був оточений розрухою війни. Попри це військовий не втрачав надію та свій вільний час сіяв насіння на городі поблизу будинку.

"Він намагався створити ділянку з овочами, сподіваючись, що до того часу, як власники будинку повернуться, вони почнуть рости. Який глибокий вияв надії", - каже Сунак.

Прем'єр-міністр Великої Британії порівняв дії українського солдата з тим, що зараз Захід намагається зробити для України, а саме надати допомогу на відновлення країни. Британський політик згодом оголосив, що його країна надасть новий пакет фінансової підтримки для України у розмірі 3 млрд доларів.

Також Сунак засуджує Росію за війну в Україні.

"Росія повинна заплатити за руйнування, які вони завдали. Тому ми працюємо з союзниками, щоб дослідити законні шляхи використання російських активів", - говорить Сунак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Секретар Ради національної безпеки і оборони звернувся до росіян в Криму та дав їм пораду, щоб бути в безпеці. Олексій Данилов вказав, що росіяни мають залишити півострів, поки Кримський міст ще існує.

Також "Коментарі" писали, що Ганна Маляр назвала основний напрямок наступу російських військ.