Сума вражає: у Раді назвали витрати на зарплати військовим

Українські військові одержують від 30 до 100 тисяч гривень

Станом на 3 листопада Міноборони у повному обсязі профінансувало зарплати військовим на суму 496,9 млрд. гривень. Це у 8,1 разів більше, ніж за весь 2021 рік. Як передає видання "Коментарі", таку інформацію надав нардеп Ярослав Железняк у себе в Telegram.

Член фінансового комітету ВР опублікував дані, згідно з якими за квітень-липень потреби Генштабу ЗСУ у забезпеченні зросли вчетверо. З 24 лютого по 4 листопада для забезпечення тилових потреб ЗСУ Міноборони підписало 641 угоду на суму 96,06 млрд гривень: продовольство – 24,6 млрд гривень, одяг, взуття та інші речі – 24,08 млрд гривень, паливо та олії – 7, 7 млрд. гривень.

Варто зазначити, що у держбюджеті на 2023 рік закладено безпрецедентну суму на оборону та безпеку. Передбачено виділення 1,14 трлн гривень, при тому що всього заплановано 2,58 трлн гривень видатків. Зарплати українських воїнів суттєво збільшились. Сьогодні військові одержують не менше 30 тисяч гривень у тилу та 100 тисяч гривень у зоні бойових дій.

Читайте також на порталі "Коментарі" - не лише Іран та КНДР: в українській розвідці назвали всі країни, які допомагають РФ у війні проти України.

Також видання "Коментарі" повідомляло - США підтримують позицію Зеленського, що переговори з РФ будуть можливі, коли вона виведе свої війська з України. Про це заявила Лінда Томас-Грінфілд, яка відвідала Київ постпред США при ООН, акцентувавши, що будь-які переговори мають відбуватися за участю України, і самі українці мають вирішити, коли будуть до них готові. Переговорний кейс обговорюється останнім часом дедалі частіше. Що це говорить? Які перспективи переговорів між Києвом та Москвою? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.