Головна Новини Суспільство Війна з Росією Суди масово відміняють штрафи від ТЦК: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Суди масово відміняють штрафи від ТЦК: причини

Суди розглянули 314 справ щодо скасування нових штрафів від ТЦК

сьогодні, 12:44
Поділіться публікацією:

З червня по початок жовтня 2024 року українські суди розглянули щонайменше 314 справ, пов'язаних з оскарженням штрафів, накладених за порушення правил військового обліку. За цей час кількість таких звернень значно зросла, а більшість судових рішень були прийняті на користь громадян. Про це повідомив Опендатабот.

Суди масово відміняють штрафи від ТЦК: причини

Судові справи проти ТЦК: що відомо про оскарження штрафів

З моменту, коли в червні почали діяти нові правила щодо військового обліку, суди отримали 10 перших справ. До вересня кількість звернень різко зросла до 148, а на початок жовтня додалися ще 34 нові справи. У більшості випадків суди приймають рішення на користь громадян, скасовуючи штрафи, накладені Територіальними центрами комплектації (ТЦК).

Суди масово відміняють штрафи від ТЦК: причини  - фото 2

Чому суди скасовують штрафи?

Основні причини, через які суди скасовують штрафи від ТЦК, можна звести до трьох ключових пунктів:

  1. Порушення процедури накладення штрафу. Часто процес накладення штрафів з боку ТЦК не відповідає законодавчим вимогам.

  2. Недостатні докази вини громадян. Якщо ТЦК не може надати достатньо переконливих доказів того, що громадянин порушив правила обліку, суди стають на бік позивача.

  3. Штрафи за період, коли нові правила ще не діяли. У деяких випадках штрафи накладалися за порушення, які стали незаконними вже після введення нових норм, що автоматично веде до їх скасування.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Начальник відділу рекрутингу та комплектування Закарпатського ОТЦК та СП Сергій Шахлевіч розповів про переваги військової служби за контрактом у ЗСУ. За його словами, контрактна служба дозволяє обрати спеціальність та частину самостійно, зокрема на тилові посади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини