Головна Новини Суспільство Війна з Росією Суддя "зливала" ФСБ дані про захисників Маріуполя
commentss НОВИНИ Всі новини

Суддя "зливала" ФСБ дані про захисників Маріуполя

У Полтаві затримали суддю, яка "зливала" ФСБ дані про захисників Маріуполя

27 квітня 2023, 20:56
Поділіться публікацією:

 Працівники СБУ затримали голову Полтавського райсуду. ЇЇ підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами та передачі даних про українських військових. Про це повідомляють у Telegram-каналі Служби безпеки України.

Суддя "зливала" ФСБ дані про захисників Маріуполя

У Полтаві затримали суддю, яка "зливала" ФСБ дані про захисників Маріуполя (фото: t.me/SBUkr)

За даними  ЗМІ в правоохоронних органах, мова йде про Ларису Богомолову, яка з липня 2022 року  очолює Полтавський районний суд.  Раніше вона була — суддею Бердянського міськрайонного суду Запорізької області.

 У повідомленні СБУ йдеться, що затримана  сама вийшла на російські спецслужби та почала співпрацю з ними ще на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Тоді вона перебувала у Бердянську.

 Коли Росія окупувала місто, вона добровільно залишилась працювати в окупованій частині Запорізької області. Там і почалась її співпраця з росіянами.

"Встановлено, що наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення "Азов" з Маріуполя до району Мангуша", — повідомляє СБУ.

 А ще вона змушувала інших працівників суду здавати позиції  ЗСУ.  Коли, ті відмовлялись, то "здавала" їх росіянам.

Влітку 2022 року  вона поїхала з окупованої території та виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалась до Полтавського райсуду.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вирішується питання щодо відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу ˗ тримання під вартою", — повідомили у відомстві.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у СБУ розповіли, як в різних регіонах ухиляються від мобілізації.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини