Головна Новини Суспільство Війна з Росією Суд зобов'язав ДБР порушити справу проти скандального генерала, якого звільнив Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд зобов'язав ДБР порушити справу проти скандального генерала, якого звільнив Зеленський

ДБР має почати розслідування щодо Юрія Содоля

30 вересня 2024, 21:45
Поділіться публікацією:

30 вересня Київський апеляційний суд зобов'язав Державне бюро розслідувань (ДБР) порушити кримінальну справу проти колишнього командувача Об'єднаних сил Збройних Сил України Юрія Содоля. Про це повідомив начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії України Богдан Кротевич.

Суд зобов'язав ДБР порушити справу проти скандального генерала, якого звільнив Зеленський

Юрій Содоль (фото з відкритих джерел)

Суд скасував ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва Мєлєшак О. В. від 19 серпня 2024 року та постановив нову ухвалу, зобов'язавши ДБР внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію щодо можливого недбалого ставлення до військової служби з боку Содоля, що призвело до тяжких наслідків.

"Сьогодні Київський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва Мєлєшак О. В. від 19 серпня 2024 року у справі №761/24500/24 провадження №1-кс/761/15750/24 та постановив нову Ухвалу", – сказав Кротевич.

Богдан Кротевич зазначив, що це рішення є важливим кроком вперед, однак він підкреслив, що це ще не остаточна перемога у справі.

"Це великий крок вперед, але ще не перемога", – прокоментував рішення суду начальник штабу бригади "Азов".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський звільнив скандального генерала. Президент України Володимир Зеленський звільнив генерал-лейтенанта Юрія Содоля з посади командувача Об'єднаних Сил ЗСУ. Генерала, який потрапив у серію скандалів буде замінено на бригадного генерала Андрія Гнатова.

Содоля в останні кілька тижнів різко критикували. Зокрема активіст Сергій Стерненко назвав "кадровою катастрофою" та "кандидатуру, якій плювати на життя солдатів" призначення генерала Содоля командувачем Об'єднаних Сил ЗСУ. Нардепка Мар’яна Безугла заявила, що генерал під час прориву на фронті вживав алкоголь в Одесі. Крім того, начальник штабу "Азова" майор Богдан Кротевич написав на Содоля заяву в ДБР зі словами, що генерал нібито "вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал".
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини