Головна Новини Суспільство Війна з Росією Суд призначав Роману Червінському рекордну заставу: у чому його звинувачують
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд призначав Роману Червінському рекордну заставу: у чому його звинувачують

27 народних депутатів та окремо 51 людина виявили бажання взяти Червінського на поруки

15 липня 2024, 22:54
Поділіться публікацією:

 Суд у справі колишнього військовослужбовця Головного управління розвідки та Сил спеціальних операцій Романа Червінського дозволив підозрюваному вийти на волю під заставу в розмірі дев'яти мільйонів гривень. Про це повідомив його адвокат Костянтин Глоба.

Суд призначав Роману Червінському рекордну заставу: у чому його звинувачують

Роману Червінському призначено заставу (фото з відкритих джерел)

Адвокат зазначив, що судове засідання тривало без перерви сім годин.

За інформацією Глоби, 27 народних депутатів і 51 окрема особа висловили бажання взяти Червінського на поруки.

Нагадаємо, Романа Червінського обвинувачують у перевищенні службових повноважень під час спроби викрадення російського військового літака. Звинувачення стверджує, що внаслідок його дій Російська Федерація завдала ракетного удару по аеродрому "Канатове" в Кіровоградській області у липні 2022 року.

Згідно з матеріалами справи, Червінський разом з іншими особами самостійно вирішили провести спецоперацію з метою заволодіти літаком повітряно-космічних сил РФ. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Однак влітку 2022 року Росія завдала ракетного удару по аеродрому "Канатове" на Кіровоградщині.

В результаті ракетного удару загинув командир військової частини, 17 військовослужбовців отримали поранення. Два бойові винищувачі Повітряних сил ЗСУ були повністю знищені, а злітну смугу, техніку та будівлі було пошкоджено.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що чи Коломойський вноситиме заставу до розгляду апеляції. Київський апеляційний суд розглядав скаргу захисту бізнесмена Ігоря Коломойського на рішення Шевченківського райсуду столиці щодо утримання його під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 509 млн. грн.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини