Головна Новини Суспільство Війна з Росією Суб’єкт прийшов вбивати: В ОП вщент рознесли всі «мирні» ініціативи Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Суб’єкт прийшов вбивати: В ОП вщент рознесли всі «мирні» ініціативи Путіна

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі Freedom заявив, що всі пропозиції Путіна не про мир

1 липня 2024, 19:04
Поділіться публікацією:

Російсько-українська війна стала однією з ключових тем у дебатах чинного президента США Джо Байдена та його опонента Дональда Трампа, який прагне повернутися на президентську посаду. Це ще раз підкреслило, що війна в Україні не є локальним конфліктом. Насправді, цей конфлікт визначить майбутні плани, правила та безпеку багатьох країн, заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

Суб’єкт прийшов вбивати: В ОП вщент рознесли всі «мирні» ініціативи Путіна

Михайло Подоляк

За його словами, якщо Росія не зазнає повної поразки, то безпека Сполучених Штатів стане надзвичайно дорогою і неконтрольованою. Це спричинить провокації в багатьох інших країнах, не лише в цьому регіоні чи Латинській Америці, але й по всьому світу. Подоляк вважає, що Сполучені Штати будуть змушені витрачати значні кошти, що негативно вплине на внутрішню політику країни. Це, підкреслив радник, також вплине на Європу та інші регіони, адже війни, що визначають майбутні правила, мають обов’язково виграватися.

Коментуючи заяви Трампа про неприйнятність “мирних” пропозицій кремлівського диктатора Володимира Путіна, Подоляк підкреслив, що це позитивний сигнал для України, але зауважив, що жодних реальних мирних пропозицій від Росії не надходило.

“Путін не робить жодних мирних пропозицій. Ще раз Путін — автор війни. Суб’єкт зайшов до іншої країни вбивати. Які він може робити мирні пропозиції? Він не може. Він прийшов убивати, він на нашій території перебуває. Він уже вбив багато громадян. Цей суб’єкт прийшов захоплювати територію. І його пропозиція — це не про мир, звичайно ж, це про продовження війни іншими засобами. Це про капітуляцію України, про заморожування на якийсь час для того, щоб провести апдейт та апгрейд своєї армії і, відповідно, наступними етапами вирішити ті завдання, які він не знімає з порядку денного, — знищення української державності, знищення великої кількості українських громадян”, — заявив Подоляк.

На його думку, важливо, що різні політичні табори в США розуміють це, хоча це залишається внутрішньою американською дискусією. Саме тому, каже Подоляк, Україна повинна чітко висловлювати свою позицію в цій дискусії, не втручаючись у внутрішню політику США, але ясно пояснюючи ситуацію. Це не війна за маленьку територію. Росія не зупиниться, якщо не знищить Україну, додав Подоляк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ не вірять в те, що Україна готова йти на мирні переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини