Головна Новини Суспільство Війна з Росією Створення спецтрибуналу для РФ у Гаазі підтримали багато країн: хто саме
commentss НОВИНИ Всі новини

Створення спецтрибуналу для РФ у Гаазі підтримали багато країн: хто саме

Рішення було прийнято за підсумками конференції "Відновлення справедливості для України"

3 квітня 2024, 21:45
Поділіться публікацією:

Під час конференції "Відновлення справедливості для України" в Гаазі ідею про  створення спецтрибуналу для РФ за  злочини в Україні  в час війни підтримують   делегації  44 країн. Всього тут брали участь  57 країн.

Створення спецтрибуналу для РФ у Гаазі підтримали багато країн: хто саме

Спецтрибунал для Росії у Гаазі (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляють в пресслужбі уряду Нідерландів. Відповідну декларацію  прийняли за підсумками конференції "Відновлення справедливості для України".  

Документ підписали  представники Албанії, Андорри, Австралії, Австрії, Бельгії, Боснії та Герцеговини, Болгарії, Канади, Хорватії, Кіпру, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Грузії, Німеччини, Греції, Ісландії, Ірландії, Італії, Японії, Латвії, Ліхтенштейну, Литви, Люксембургу, Мальти, Молдови, Монако, Чорногорії, Нідерландів, Нової Зеландії, Північної  Македонії, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Сан-Марино, Словенії, Іспанії, Швеції, України, Великобританії та США.

Наголошено, що ці країни підтвердили рішуче засудження актів агресії з боку РФ проти України.

"Ці акти, включаючи спробу незаконної анексії регіонів України, є кричущими порушеннями Статуту ООН є порушенням міжнародного права, яке тягне за собою державну відповідальність РФ, що загрожують міжнародному миру і безпеці, ставлять під сумнів повагу до міжнародного порядку, заснованого на правилах, і підривають демократичні цінності", — говориться в заяві.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Байден наказав передати докази військових злочинів РФ в Україні суду в Гаазі. Президент США Джо Байден без розголосу розпорядився передати докази військових злочинів, скоєних російськими військовими в Україні, до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.   Про це пише The New York Times, з посиланням на інформовані джерела. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини