Стрєлков-Гіркін прогнозує відступ росіян і два нові удари України

Глава російського "Клубу розсерджених патріотів" ненавидить Україну та недолюблює Кремль за недостатньо жорстку, на думку Гіркіна, боротьбу з незалежною українською державою

Стрєлков-Гіркін, який воював проти України у 2014 році, зараз колись стримано, коли активно критикує Кремль за недостатньо жорстку, на думку рашиста, антиукраїнську позицію. У своїй нещодавній публікації Гіркін поділився прогнозом про підсумки українського контрнаступу та ймовірну течію літньої кампанії 2023 року. Про це повідомляють "Коментарі".

На його думку, Росія буде змушена залишити так званий Времєвський виступ.

"До кінця червня припускаю: продовження атак противника проти т.зв. Времєвського виступу, - пише рашист Гіркін. - З високою ймовірністю виступ за підсумками боїв буде нашими військами залишений, наші частини відійдуть на позиції "Лінії Фаберже" або зможуть закріпитися на північ від неї, на чому в цьому районі наступ противника буде припинено, противник буде наполегливо атакувати також на фронті в напрямку Оріхів-Мелітополь, де поки у нього не було жодних успіхів, розрахунок буде робитися на розтягування наших резервів і запасів боєприпасів на дві активні ділянки (крім інших фронтів), і навіть у надії на те, що вдасться "продавити" фронт з урахуванням успіхів інших ділянках".

При цьому він очікує, що бойові дії на Бєлгородщині стануть буденністю, а Україна завдасть ще двох додаткових ударів - у напрямку Курської та Брянської областей.

"Бєлгородський фронт все більше і більше перетворюватиметься на "звичайний", до кінця літа "регулярні" бойові дії будуть вестися по всій лінії так званого "старого кордону" - до межі з Білорусією і навіть, можливо, з невеликим заходом на її територію. Слід у найближчому майбутньому очікувати чергові вторгнення на кшталт Грайворон-Шебекіно на територію РФ у Курській та Брянській областях", - прогнозує Гіркін для своїх російських читачів.

До осені, вважає Гіркін, Росія, щоб поповнити особовий склад збройних сил, буде змушена оголосити про мобілізацію. Це, згідно з очікуваннями "патріотичного" антагоніста Кремля, буде зроблено або у формі відкритого оголошення загальної мобілізації, або продовження практики часткової мобілізації. Сам Стрєлков-Гіркін схиляється до думки, що кремлівськими управлінцями буде обрано другий шлях, щоб знизити соціальну напругу.

Тим часом, Резніков шокував першою реакцією Заходу на прохання України про зброю.

Путін поскаржився на контрнаступ ЗСУ і вперше заявив про "паркетних генералів" у своїй армії.

А в Росії заявили про намір створити в Україні "санітарну зону".