Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стратегія ніби є, та тактика кульгає, - експерт про ситуацію в армії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стратегія ніби є, та тактика кульгає, - експерт про ситуацію в армії РФ

Російська окупаційна армія зараз "промацує" оборону України по всій лінії фронту, але суттєво не рухається

8 лютого 2023, 17:31
Поділіться публікацією:

Армія країни-агресорки безперестанку пробує атакувати чи не на всіх напрямках фронту. Однак, принаймні, зараз мова не йде про повномасштабний наступ. Про це в Телеефірі сказав військовий аналітик Олексій Гетьман, пишуть "Коментарі".

Стратегія ніби є, та тактика кульгає, - експерт про ситуацію в армії РФ

“Поки що за всіма оцінками, російські військові зосередили досить велике угруповання на Луганському напрямку. Звідти, можливо, будуть якісь активні дії. Поки що вони просто промацують нашу оборону по всій лінії фронту, хочуть знайти слабке місце, щоб, найімовірніше, туди спрямувати свої сили… Поки що суттєвого просування вони не отримали. Під час наступу такою кількістю людей, звичайно, вони на якісь метри, може, навіть кілометри просуватимуться. Але це нормально, в цьому немає ніякої ані поразки нашої, ані паніки. Ну, просунуться трохи, а потім їх назад виб’ємо. Тобто будь-яка оборона, лінія фронту, вона не може бути статичною, вона весь час у якихось метрах, навіть кілометрах видозмінюється”, — сказав експерт.

Олексій Гетьман констатував, що для серйозного наступу в армії Російської Федерації немає стільки техніки, наразі її перевага полягає в живій силі.

“Але ці люди не забезпечені тією ж самою важкою технікою. Це люди зі стрілецькою зброєю, з гранатометами ручними, з кулеметами. Тобто це така чорна піхота, ось з такою тактикою вони намагатимуться захоплювати якісь території, але кудись вони просунуться. Це ж зрозуміло, це війна. Але якогось перелому вони навряд чи можуть досягти”, — сказав Гетьман.

На думку експерта, ворожа армія визначила стратегію наступу, але не визначила тактику. А їхня пропаганда створює для росіян “вигаданий світ”, у якому армія РФ знищує танки Abrams, які ще навіть не прибули в Україну.

“Це говорить про те, що у них не так добре справи, як вони розповідають. Ви знаєте, складається враження, що вони живуть у якомусь віртуальному вигаданому світі. Вони розповідають якусь несусвітню нісенітницю. І найцікавіше, що ті, хто розповідає, найімовірніше, у це вірять і переконують у це вірити тих людей, на кого ця інформація розрахована”, — резюмує військовий аналітик.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вдасться "перезапустити" РФ: Що планує З’їзд народних депутатів Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини