Столтенберг зробив тривожну заяву про те, що чекає Бахмут найближчими днями

Генсек НАТО Столтенберг вважає, що є ймовірність падіння Бахмута найближчими днями

У НАТО не виключають можливого падіння оборони Бахмута. І це може статися вже найближчими днями. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга, слова якого цитує The Guardian.

"Враховуючи продовження бойових дій у Бахмуті, є ймовірність його падіння найближчими днями", - заявив Столтенберг.

Генсек НАТО наголосив на необхідності забезпечити все, щоб це не стало переломним моментом у війні.

"Це лише наголошує, що ми не повинні недооцінювати Росію, ми повинні продовжувати надавати підтримку Україні, а союзники по НАТО протягом останнього року підтримали Україну військовою, фінансовою та економічною підтримкою на суму близько 150 млрд євро", - додав Єнс Столтенберг.

Варто зазначити, що саме на взяття Бахмута Кремль кинув найпідготовленіші війська, активний штурм міста-фортеці вже триває понад три місяці, хоча бої за місто почалися ще у травні 2022 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" - битва за Бахмут продовжує залишатися топ-темою для обговорення. За словами українського журналіста, головного редактора сайту Цензор.нет Юрія Бутусова, центр міста контролюють ЗСУ, а східна частина вже захоплена росіянами. Важливість цієї битви та її ймовірні наслідки видання "Коментарі" обговорило з експертами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що провальні атаки російських військ на Донбасі створюють добрі умови для контрнаступу ЗСУ. Про що говорить ситуація на фронтах кінця зими – початку весни? Як вона може розвиватися в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.