Головна Новини Суспільство Війна з Росією Столтенберг закликав Захід дати дозвіл для ударів вглиб Росії: у Кремлі відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг закликав Захід дати дозвіл для ударів вглиб Росії: у Кремлі відреагували

Речник Кремля Дмитрій Пєсков критикує Єнса Столтенберга за слова про далекобійну зброю.

сьогодні, 13:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ризики зняти обмеження для України на застосування далекобійної зброї для ударів по Росії значно менші, ніж поразка у війні. На слова очільника НАТО відреагував речник Кремля Дмитрій Пєсков.

Столтенберг закликав Захід дати дозвіл для ударів вглиб Росії: у Кремлі відреагували

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Представник адміністрації Путіна Дмитрій Пєсков в інтерв’ю російському пропагандисту Павлу Зарубіну прокоментував слова Столтенберга щодо ударів по РФ. Дмитрій Пєсков у традиційній для Кремля риториці звинуватив Захід, який нібито хоче вести війну до "останнього українця". 

"Вони, по-перше, одержимі ідеєю воювати з нами до останнього українця, ця одержимість, вона проявляється у всіх по-різному", — заявив Пєсков. 

Також Пєсков пригрозив Заходу нагадавши про "червоні лінії", а слова очільника НАТО назвав безвідповідальними.

Єнс Столтенберг заявив, що немає сумнівів у тому, що "Україна має право завдавати ударів по законних цілях на території Росії". За його словами, це Росія розв’язала війну напавши на Україну, тому військовий конфлікт стався за вибором Росії, що стало порушенням міжнародного права. Генсек НАТО вказує, що таким чином Україна має право на самооборону, зокрема і уражати цілі на території Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Єнс Столтенберг виголосив прощальну промову на посаді генсека НАТО назвавши помилку Заходу.  

Також "Коментарі" писали про те, що у Кремлі звинуватили генсека НАТО у непрофесійності. За словами речника Кремля, через те, що Столтенберг невдовзі залишить посаду генсека НАТО, він різко висловлюється щодо Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини