Головна Новини Суспільство Війна з Росією Столтенберг назвав причину, чому ситуація на фронті вкрай тривожна для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг назвав причину, чому ситуація на фронті вкрай тривожна для України

Генсек НАТО заявив, що зволікання США за допомогою України має наслідки на полі бою

4 квітня 2024, 09:20 comments5127
Поділіться публікацією:

Затримка з боку Сполучених Штатів у питанні допомоги Україні прямо впливає на ситуацію на полі бою. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн Північноатлантичного Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Столтенберг назвав причину, чому ситуація на фронті вкрай тривожна для України

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Генсек визнав, що зволікання із ухваленням рішення про надання допомоги "має наслідки на полі бою", адже Україна змушена обмежувати використання боєприпасів.

"Той факт, що в Конгресі США немає домовленостей про надання цієї підтримки, має наслідки. Це одна з причин, чому українці мають заощаджувати артилерійські снаряди, чому їм важко протистояти російським силам, які їх переважають", — заявив Столтенберг.

Генсек НАТО зазначив, що за останні тижні провів низку зустрічей із сенаторами та членами Палати представників, які запевнили його, що в Конгресі США більшість виступає за підтримку України. Тому питання тепер полягає в тому, щоб перетворити цю більшість на голосування та тверде рішення.

Столтенберг висловив сподівання, що Україна отримає позитивне для себе рішення якнайшвидше.

Також видання "Коментарі" повідомляло – незважаючи на тиск з боку Білого дому, європейських партнерів, незважаючи на те, що РФ вже отримала через затягування допомоги з боку США тактичну перевагу на полі бою, республіканці у Конгресі гальмують виділення підтримки Україні. Тим часом, в Адміністрації президента Джо Байдена вже міли пропозицію республіканців виділити допомогу Україні в кредит, а не безоплатно, як передбачає вже ухвалений у Сенаті законопроект. У Пентагоні наголошують, що через затримку допомоги США для України "ризики ростуть щодня". Але вдіяти, схоже, нічого не можуть. Чому США поринули в подібну політичну кризу, яка рикошетить і по Україні? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини