Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ставка Кремля не спрацювала: Time про червоні лінії, які тепер не боїться Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Ставка Кремля не спрацювала: Time про червоні лінії, які тепер не боїться Захід

Time пише, що Захід уже не боїться ядерних загроз Путіна

сьогодні, 11:35
Поділіться публікацією:

Західні лідери перестали боятися ядерних загроз путінського режиму і все більш рішуче висловлюються за подальшу підтримку України. Як передає портал "Коментарі", про це пише журнал "Time".

Ставка Кремля не спрацювала: Time про червоні лінії, які тепер не боїться Захід

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що ескалацією загроз ядерної війни, Кремль намагається завадити західним країнам підтримувати Україну, особливо коли йдеться про зброю для ударів на великі відстані по об'єктах у глибині РФ.

Видання нагадало, що 19 вересня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликав надати Україні зброю та дозвіл на завдання таких ударів.

Відповідь Москви на цей документ була надзвичайно різкою. Спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін у Telegram зазначив, що ця резолюція "приведе до світової війни із застосуванням ядерної зброї". Далі він написав, що одна російська міжконтинентальна балістична ракета здатна долетіти за 3 хвилини та 20 секунд до Страсбурга, де розташований Європейський парламент.

Однак президент Європарламенту Роберта Метсола в інтерв'ю "Time" назвала заяву Володіна "типовою реакцією, яка є конфронтаційною".

Водночас, прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен зазначила, що не знає, чи є риторика чиновників Кремля блефом чи правдою. Але, за її словами, "ми ніколи не можемо дозволити комусь, хто не поважає демократію, права людини і все те, у що ми віримо, — ми не можемо дозволити йому вирішувати, що нам робити".

"Зважена реакція відповідала зростаючій тенденції серед західних чиновників. Для багатьох з них Володимир Путін став схожим на хлопчика, який занадто часто кричав про ядерну зброю, притуплюючи вплив свого власного ядерного стримування і дозволяючи багатьом європейцям позбутися страху перед ним", — пише видання.

"Time" зазначає, що, чітко усвідомлюючи ігнорування "червоних ліній", Кремль продовжує все більше їх малювати. За кілька днів після загрози Володіна на адресу Страсбурга Путін заявив, що Росії необхідно знизити поріг застосування ядерної зброї. Диктатор припустив, що у разі широкомасштабної атаки із застосуванням звичайних озброєнь, таких як ракети чи навіть безпілотники, Росія може відповісти атомною бомбою.

"Це формальна зміна в ядерній доктрині, яка раніше передбачала ядерну відповідь лише у разі екзистенційної загрози для Росії, потрапила до заголовків газет і викликала новий виток дебатів у західних столицях. Але це не викликало помітної зміни тональності з боку України або її найближчих союзників", – пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Путін розв'яже ядерну війну: чого злякалися США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини