Головна Новини Суспільство Війна з Росією Став відомий єдиний мінус української оборони Бахмута
commentss НОВИНИ Всі новини

Став відомий єдиний мінус української оборони Бахмута

Експерт розповів про тактику України та Росії у боротьбі за Бахмут

28 квітня 2023, 16:30 comments1752
Поділіться публікацією:

Які засоби та методи використовують Збройні сили України під час оборони Бахмуту. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію військового експерта Олега Жданова. За його словами, ЗСУ не вистачає артилерії, але є явна перевага над супротивником у високоточних засобах враження.

Став відомий єдиний мінус української оборони Бахмута

ЗСУ тримають оборону Бахмуту

"У нас більше високоточних боєприпасів, у нас точніше працює артилерія, хоч її й не вистачає в тому обсязі, в якому треба. До речі, бомби, що планують, ми теж використовуємо. Одне з перших застосувань плануючих бомб було саме в місті Бахмут, по зосередженню російських військ. Ми використовуємо те саме. Просто у нас його за кількістю менше і за особовим складом менше, — каже Олег Жданов. — Але за якістю озброєння у нас краще".

При цьому експерт порівняв так звану "сирійську тактику" супротивника та українську протидію їй.

"Вони беруть квартал і б'ють по ньому, поки не перетворять його на кам'яне поле. Потім беруть наступний квартал. Відповідно, їхня піхота йде за розривами своїх снарядів. Впритул до них. Ми наносимо точкові удари та контратаки по окремих позиціях, вулицях та кварталах" , – каже Жданов.

"Єдиний наш мінус у тому, що наша артилерія стоїть досить далеко від Бахмута. Присунути її ближче не можна, щоб вона не потрапила під перехресний вогонь із північного та південного виступу, що утворилися на захід від Бахмута. Тому ми не можемо ефективно вести контрбатарейну боротьбу проти російської артилерії, яка стоїть на схід від Бахмута", — каже експерт.

Тим часом, Укрпошта зазнала значних збитків.

Путін потрапив до чорного списку — реакція Медведєва.

А поляки скаржаться на український продукт, що заполонив їхній ринок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини