Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомого, кого Захід хоче бачити посередником у врегулюванні війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомого, кого Захід хоче бачити посередником у врегулюванні війни в Україні

Захід хоче бачити серед посередників в урегулюванні війни в Україні Індію та Китай

8 вересня 2024, 15:14
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським на форумі "Амброзетті", заявила, що Китай та Індія повинні відігравати певну роль у припиненні війни Росії проти України. Проте, як зазначив в ефірі Freedom президент Аналітичного центру "Політика" Олег Лісний, позиції обох країн свідчать про наявність конфлікту інтересів.

Стало відомого, кого Захід хоче бачити посередником у врегулюванні війни в Україні

Індія і Китай

Лісний наголосив, що, хоча Україна може прагнути знайти партнерів для відновлення справедливого миру, втім, позиція Індії залишається неоднозначною. Експерт нагадав, що нещодавно прем'єр Індії Моді відвідав Київ, і це створило враження, що все добре. Але, наприклад, Індія і досі не визначилася з питанням закупівлі нафти в Росії, відзначив політолог.

Експерт також підкреслив, що Індія чітко заявила про своє небажання бути класичним посередником у конфлікті між Україною та Росією. За його словами, Індія готова передавати повідомлення між сторонами, як це вже робила під час зернової угоди.

Щодо Китаю, політолог вважає, що він залишається важливим гравцем для багатьох країн, включно з Україною, яка намагається налагодити з ним контакти. За його словами, Київ намагається схилити Пекін до нейтралітету..

"Проте Пекін заявляє про так званий "активний нейтралітет", який у реальності виглядає дещо інакше", — зазначив Лісний.

За словами експерта, Китай публічно виступає за мир та пропонує "мирні плани", але в цих пропозиціях дедалі менше згадується підтримка територіальної цілісності України. Він також звернув увагу на те, що Китай ускладнює постачання безпілотників та їх компонентів.

Лісний додав, що Україна знайде спосіб вирішити проблему з дронами, але це потребує часу, що, в свою чергу, означає втрати життя. Водночас через такі обставини значно зростає вартість дронів, таких як FPV або Mavic 3.

"Захід хотів би, щоб в України були такі потужні посередники. Тим паче такі як Індія, інші країни глобального Півдня. Усе це в нас на слуху. Але наскільки ці країни зацікавлені в тому, щоб допомагати Україні у відновленні справедливого миру, і наскільки вони зацікавлені у збереженні Росії як такої? Ось тут і криється конфлікт інтересів. Китай підтримує Росію. Китаю Росія потрібна. А Індія не збирається бути посередником”, — підкреслив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Моді направляє в РФ свого радника, щоб поговорити про мир в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини