Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, яким чином Захід змушує Україну відмовитися від своїх територій
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яким чином Захід змушує Україну відмовитися від своїх територій

У ВР підтвердили інформацію, що Захід примушує Україну до переговорів з РФ

сьогодні, 18:37
Поділіться публікацією:

Західні медіа почали висловлювати припущення, що Україна може відмовитися від частини своїх територій в обмін на членство в НАТО. Однак ця інформація не відповідає дійсності та може бути спробою змусити Київ до переговорів, заявив народний депутат Єгор Чернєв, голова української делегації у Парламентській Асамблеї НАТО, під час інтерв'ю на YouTube-каналі РБК-Україна.

Стало відомо, яким чином Захід змушує Україну відмовитися від своїх територій

Переговори України і РФ

Чернєв прокоментував статтю Financial Times, де йшлося про те, що Україна нібито все більше схиляється до сценарію, за яким Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Україна натомість отримає членство в НАТО.

"Чесно кажучи, мені дивно зараз дивитися на такі вкиди, і ми бачили, що МЗС наше спростовує, що ведуться такі переговори. Але мені здається, що це досить симптоматична історія. Тобто таким чином нас зокрема підштовхують до таких переговорів на міжнародній арені і підводять", – каже Чернєв.

Депутат підкреслив, що Україну намагаються змусити до переговорів різними шляхами, зокрема через обмеження на використання західної далекобійної зброї для ударів по території Росії. Проте такі переговори важко назвати мирними, адже Київ фактично змушують обговорювати можливу відмову від своїх територій.

Водночас Чернєв звернув увагу на позитивний сигнал: у медіа почали з’являтися розмови про членство України в НАТО та гарантії безпеки. Ще кілька місяців тому США та Німеччина не були готові обговорювати євроатлантичну інтеграцію України, поки триває війна.

"Зараз я пов'язую ці зміни, можливо, з саме рішенням Байдена не балотуватися на другий термін і розумінням того, що він, мабуть, хоче все ж таки увійти в історію з якимось досягненням, з чимось чим можна, якщо не пишатися, то як мінімум говорити, що "я це зробив", – каже Чернєв.

Проте, за словами депутата, наразі існують лише обережні формулювання щодо підвищення статусу України на шляху до НАТО, і остаточно не зрозуміло, що саме може означати цей новий статус, окрім запрошення до Альянсу та безпосереднього членства.

За його словами, зараз Україні залишається лише отримати офіційне запрошення, після чого розпочнеться процес ратифікації в парламентах країн-членів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Байден вирішив увійти в історію, але не так, як сподівається Київ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини